Hengekøyetur til Flørli med DNT ung (405)

Fellestur

Fra dato
22. april kl. 15:15
Til dato
24. april
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hengekøye, Ungdomstur, Dntung
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
405

Ingenting er som å våkne opp til utsikten av en av Norges vakreste fjorder! Bli med opp alle de 4444 trinnene og se utsikten fra din hengekøye.

Planleggingsmøte

Torsdag 21. april kl. 18.00 på Tursenteret i Olav Vs gate 18. 

Aldersgrense
15-19 år

Program

Dag 1 - Fredag

Vi kjører fra tursenteret 15:15 til Lauvvik og tar derfra hurtigbåten til Flørli. Når vi kommer frem går vi dem korte stien opp til Flørli turisthytte som er en stor og flott hytte! Der koser vi oss og blir kjent, og lager selvfølgelig den tradisjonelle det ung tacoen! :D Etter en koselig kveld legger vi oss og gjør oss klar til morgendagens tur. :)

Dag 2 - Lørdag

 Vi står opp, spiser felles frokost og vasker oss ut av hytten. Vi pakker sekkene og gjør oss klare til tur. (Om man ikke vil ta med alle tingene på turen er det mulig å legge igjen bagasje på hytten som vi henter på veien hjem på søndagen!) Herfra går det bare oppover, vi går de 4444 trinnene til toppen hvor vi nyter utsikten. Her er det også mulig å gå opp til toppen på en sti via Flørlistølen. Etterhvert beveger vi oss nedover til skogbeltet som ligger et stykke nedenfor toppen. Der lager vi middag på stormkjøkken og koser oss med fellesaktiviteter. Her er det også muligheter for å bade i elven for de som tør det! Vi henger opp køyene og håper på å våkne til nydelig utsikt over fjorden!

Dag 3 - Søndag

Etter en god frokost begir vi oss på turen nedover. Vi går innom Flørlistølen og følger stien ned igjennom skogen. Vel nede tar vi hurtigbåten hjem igjen

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet.

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
600 kr / 800 kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer transport, middager, turledere (og leie av hengekøye hvis du ikke har det). Frokost, lunsj og snacks medbringes av den enkelte.

Pakkeliste

Utstyr som deltakerne må ha med:

Pakkeliste deltakere:
Ta med egen hengekøye hvis du har. Gi beskjed hvis du ikke har, så låner vi fra frilageret. Det kan bli kaldt om kvelden, så det er viktig å ha med varme klær og god sovepose! Det er også viktig at du har med nok med mat til dine egne frokoster, lunsjer, og snacks! 

Vi viser ellers til DNTs pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs film med tips om hvordan pakke sekk sommer

Turen er alkoholfri. 

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT ung arrangementer 
DNT ungs program

 

Følg oss på Facebook og Instagram

Hengekøyetur til Flørli med DNT ung (405)

Ingenting er som å våkne opp til utsikten av en av Norges vakreste fjorder! Bli med opp alle de 4444 trinnene og se utsikten fra din hengekøye. Planleggingsmøte Torsdag 21. april kl. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kristine Bosch
  • Trym Løken Nødland