Påsketur med DNT ung (404)

Fellestur

Fra dato
11. april kl. 12:00
Til dato
15. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Påsketur, Fjellskitur
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
404
Dette arrangementet er over!

Påsketuren over alle påsketurer! Som vanlig arrangerer DNT ung påsketur i fjellet. I år går vi fra hytte til hytte i Suldalsheiene, med overnatting på Jonstølen, Krossvatn, Vassdalstjørn og Stranddalen. På veien skal vi blant annet innom Snønuten, Rogalands 6. høyeste fjell, og Norges største vannmagasin, Blåsjø!

Aldersgrense
16-22 år

Planleggingsmøte
Torsdag 7.april kl 16.00 blir det planleggingsmøte i Tursenteret i Olav Vs gate 18. På møtet vil vi fortelle om turen, været og pakkeliste. 

Program

Mandag

Vi møtes i Stavanger Sentrum,  utenfor STFs lokaler i Olav Vs gate 18, kl. 12.00 på mandag. Herfra blir vi kjørt med buss til Mosvatnet i Suldal hvor turen starter. Vi spenner på oss skiene og går de 3 korte kilometerne inn til nydelige Jonstølen. Her bruker vi kvelden på å bli godt kjent.

Tirsdag

Turens 2. etappe blir både den tyngste og kanskje mest spektakulære på hele turen. På vei til Krossvatn skal vi innom Snønuten på 1606 meter over havet! Denne etappen er på rundt 18km og vi beregner å bruke ca 7 timer. Vel framme på hytta disker vi opp med deilig middag.

Onsdag

I dag går vi til idylliske Vassdalstjørn. Turen er på 10 km og går gjennom nydelig høyfjellsterreng. Når vi ankommer hytta blir det Sosiale aktiviteter ute!

Torsdag

Turens fjerde etappe går til Strandalen som har blitt kåret til Norges 3. fineste Turisthytte! Dette blir turens lengste etappe på hele 20 Km, og vi beregner å bruke rundt 7 timer . På veien krysser vi mektige Blåsjø, som med sine 82 Kvadratkilometer er Norges Største vannmagasin målt etter energiproduksjon. Framme på hytta lager vi middag og nyter siste kvelden vår sammen på fjellet.

Fredag

Dette er turens siste etappe. Vi renner de ca 7 kilometerne ned til Kjetilstadlia. hvor bussen henter oss og kjører oss tilbake til Stavanger.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Kontaktinformasjon turleder: 

Birk, tlf 97405567, Tilde, tlf 98429795, og Ragnhild

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1100 kr / 1400 kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer transport, middag hver dag, turleder og overnatting. Deltakerne må selv ha med lunsj og frokost, samt snacks. Det er også mulig å kjøpe mat fra proviantlagerne på de hyttene som har det.  

Pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer 

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Deltakerne må også ha med: 
Liggeunderlag, spisesett og vintersovepose

Turen er alkoholfri. 

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT ung arrangementer 
DNT ung Program

 

Følg oss på Facebook og Instagram

Påsketur med DNT ung (404)

Påsketuren over alle påsketurer! Som vanlig arrangerer DNT ung påsketur i fjellet. I år går vi fra hytte til hytte i Suldalsheiene, med overnatting på Jonstølen, Krossvatn, Vassdalstjørn og Stranddalen. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tilde Hoel Torkildsen
  • Ragnhild Strømø Orheim
  • Birk Gjerdrum Vatland