Storslått høyfjellsterreng og frodig villmark i Suldal (531)

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 11:00
Til dato
14. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Suldalsheiene, Hyttetur, Langtur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
531

Turen fra Haukeliseter (1000m) til Kvanndalsdammen (600m) er en sammenhengende kultur- og villmarksopplevelse i en mektig natur, langs et frodig dalføre med rester etter stølsliv og fangst. Vi går i området rundt Rogalands høyeste fjell, Vassdalseggi på 1658 m, og fra stien vår, som er en gammel ferdselsvei mellom Vest-Telemark og Suldal, skimter vi Store- og Vesle Nup i nord, og vi beveger oss langs de enorme fjellmassivene Kistenuten og Trollaskeinuten. I stølsgrenda Kvanndalen overnatter vi i den nest eldste hytta til STF og i nabohytta til grunneieren.

Aldersgrense
18 år

Planleggingsmøte

Tirsdag 9. august kl. 18:00 på tursenteret i Olav Vs gate 18 i Stavanger. 

Program

Dag 1 - Turstart

På fredag reiser vi fra Stavanger i 11-tida til Haukeliseter med rutebuss over Boknafjorden med ankomst Haukeliseter i 17 tida. Her blir det teambuilding, 3-retters middag, badstu og stamp.

Dag 2

Soloppgang, frokost og morgenbad i Ståvatn. Båtskyss over Ståvatn til Botnane. På stien gjennom Ståvatndalen og Kvanndalen til Kvanndalshytta, 7-8 timer, mest i det unike landskapsvernområdet. Vi utforsker gamle stølsområder, drifteleger, fjellportaler, murer etter ysteri og mye mer. I Kvanndalen slynger elva seg fram over myke og innbydende grasvoller og her blir det bading og mer. Vi inntar de to hyttene og lager oss et godt villmarksmåltid rundt bålet i gruva på den flotte stølsvollen og nyter friluftslivet med en frisk gjeng.

Dag 3

Ny soloppgang, frokost, morgenbad og aktiviteter på stølsvollen. Et par timers lett gange til Kvanndalsdammen der vi utforsker de kjempestore, vannfylte jettegrytene. Herfra videre med minibuss forbi Bleskestad og Roaldkvam til Nesflaten der vi tar en kaffekopp på det historiske Energihotellet. Deretter langs Suldalsvatnet og Lågen til Sand. Hurtigbåt gjennom Ryfylkefjordene til Stavanger (framme i 16-17 tida)

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Turledere: Bjørn Kristoffersen (90572602), og Ingvild Sundby

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
2300 kr / 2800 kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer transport, middag, turledere og overnatting i hytter. Frokost, matpakke, 3-retters og stamp på Haukeliseter fjellstue. 

Pakkeliste

Utstyr som deltakerne må ha med

Vi anbefaler alle å følge DNTs pakkeliste for sommerturer. Husk hodelykt med ekstra batterier! 

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Krav til deltakeren
Du må være i normalt god form og være vant til å gå i fjellet. Den lengste dagsetappen er omtrent 15 km lang og tar rundt 5-6 timer. Alle bærer sekk med eget utstyr pluss litt av den felles maten. 


Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Torkel Berland Reinersten, på e-post torkel@stf.no.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook og Instagram

Storslått høyfjellsterreng og frodig villmark i Suldal (531)

Turen fra Haukeliseter (1000m) til Kvanndalsdammen (600m) er en sammenhengende kultur- og villmarksopplevelse i en mektig natur, langs et frodig dalføre med rester etter stølsliv og fangst. Vi går i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvild V. Sundby
  • Bjørn Kristoffersen