Avlyst Rallarvegen - Aurlandsdalen (530)

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 07:15
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane, Sørlandet (se kart)
Turkode
530
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Opplev en spektakulær langhelg med sykkeltur på Rallarvegen, Nord-Europas lengste zipline, Aurlandsdalen med en magisk flora og Sinjarheim «der ingen skulle tru at nokon kunne bu»

Dag 1
Vi kjører fra Kannik i egne biler kl 0700 til Haugastøl. Vi stopper i Lofthus underveis for litt lunch og handling. På Haugastøl henter vi ut sykler og sykler til Finse, 27 km. Vi overnatter på Finsehytta og får servert 3 retters middag ved ankomst.

Dag 2
Dagen startet med felles frokost på Finsehytta og smøring av lunch. Kl 0900 sykler vi fra Finse til Flåm (55 km) Vi sykler forbi Fagernut, turens høyeste punkt på 1343 m.o.h, hvor det er kafé med blant annet kaffe og vafler på menyen. Vi sykler videre til Vatnahalsen hotell, rett før nedkjøringen i Flåmsdalen. Vi stopper på turen og spiser den medbrakte lunchen.  Når vi ankommer Vatnahalsen, kan man velge å ta Nord-Europas lengste zipline (ikke inkludert i pris) eller sykle ned de 21 hårnålsvingene under majestetiske fossefall mot Flåm.

Vel nede i Flåm setter vi fra oss syklene, og tar buss til Øvstebø for å overnatte på Aurlandsdalen DNT hytte. Her serveres det en bedre 3 retters middag.

Dag 3

Felles frokost, smøring av lunch og deretter avmarsj til turen gjennom den frodige Aurlandsdalen. Vi starter kl 0800 og turen tar 7 – 8 timer fra Øvstebø til Vassbygdi. Espen S. Nilsen forteller om Aurlandsdalens fantastiske flora og natur underveis. Vi skal også besøke Sinjarheim; «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Gled deg!

Når vi ankommer Vassbygdi, tar vi buss ned til Flåm sentrum. (Ca. kl 1640)

Vi overnatter på Vangsgården, et av de eldste byggene i Flåm. Rorbuene ligger helt nede ved sjøen med nydelig beliggenhet innerst i Aurlandfjorden. Om kvelden spiser vi en bedre middag i Flåm, ikke inkludert i pris.

Dag 4

Vi tar en rolig morgen og spiser en bedre frokost. Det blir tid til å være turist i Flåm noen timer før vi tar den berømte Flåmsbanen opp til Myrdal. Fra Myrdal tar vi Bergensbanen tilbake til Haugastøl hvor bilene står parkert. Deretter setter vi kursen tilbake mot Stavanger. Hvis ønskelig kan vi stoppe på hjemveien for å se på Vøringsfossen og det nye utsiktspunktet der, og besøke en lokal siderproduksjon i Hardanger. Mer informasjon kommer. Vi er tilbake i Stavanger på sen ettermiddag/tidlig kveld.

 

Planleggingsmøte:
8.august kl 18 i I klostersalen (2.etasje) i Olav Vs gate 18 i Kannik. Det må være 10 påmeldt for at turen skal bli gjennomført. 

Turledere: Kjersti Stangeland (99119922) og Espen Sundet Nilsen (97786795)
 

Mat: Ta med niste fram til middag fredag kveld. Det kan kjøpes mat på Finse/Flåm


Priser:
Medlem 5200,- ikke medlem 5800,- 
Turen må ha minimum 10 deltakere for å kunne bli gjennomført.

Frist for påmelding er 10. juli 2022

Kart: 
Hallingskarvet 1:50 000 Aurlandsdalen 1:50 000

Hva dekker prisen:
Turledelse og admin. Leie av sykler på Haugastøl (syklene leverer vi fra oss i Flåm). Overnatting på Finsehytta med dusj, 3 retters middag, frokost, niste med påfyll av termos. Overnatting på Aurlandsdalen DNT hytte inkl. 3 retters middag, frokost og niste. Overnatting i Flåm inkludert frokost og tog Flåm – Myrdal, Myrdal- Haugastøl/Ustaoset.

Inngår ikke i prisen: 
Det som ikke dekkes er frokost og lunch fredag, middag på søndagskvelden og lunch mandag. Bil og ferje dekkes ikke. Vi legger opp til privatkjøring, dette gjøres opp for hver bil x 3 kr/km+ ferje og bompenger. Sykkelvesker kan evt. leies på Haugastøl. Med 4 stk i bilen vil det bli ca 600,- pr stk + ferje (200,-) Zipline: pris kommer i tillegg for dem som velger dette.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Sykkelhjelm er påbudt, hjelmlue eller buff, sykkelbukse kan være grei å bruke, sko egnet til sykling (ikke alltid store fjellstøvler er hensiktsmessig), hansker/ fingerhansker med godt grep, drikkeflaske (termos), lakenpose, sykkellykt/hodelykt, sekk til gåtur gjennom Aurdandsdalen, penger/kort og medlemskort i DNT, nødvendige medisiner og solbriller/faktor. Bekledning ellers som en tur høst/sommerstid i høyfjellet, se DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.  

Krav til deltakerne: Krevende tur.
Vi sykler 2,7 mil første dag og 5,5 mil neste dag med bagasje. Det vil si med ryggsekk og sidevesker. Vi går Aurlandsdalen som er en tur på 2,0 mil med lettere sekk på søndagen.

Turen gjennomføres med trøsykkel, ikke el-sykkel. (Dette er inkl i pris)

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening


 

Rallarvegen - Aurlandsdalen (530)

Opplev en spektakulær langhelg med sykkeltur på Rallarvegen, Nord-Europas lengste zipline, Aurlandsdalen med en magisk flora og Sinjarheim «der ingen skulle tru at nokon kunne bu» Dag 1 Vi kjører ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Espen Sundet Nilsen
  • Kjersti Stangeland