Vassdalseggi - Toppen av Rogaland! (529)

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 11:00
Til dato
14. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
529

Vassdalseggi, 1658 moh, er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er dermed fjellet et must for samlere av fylkestopper. Den enkleste måten å nå Vassdalseggi, er trolig vårskitur fra Haukeliseter, med adkomst fra nord. Denne gangen går vi fra sør, og kombinerer med opphold på STF’s høyestliggende turisthytte; Holmavatn.

Planleggingsmøte:
Torsdag 11.august kl 18 i STFs tursenter i Kannik.

Avreise fredag: 

Frammøte kl 11:00 ved STF/Stavanger Jernbanestasjon for avreise med privatbiler. Vi kjører Ryfast til ferge Hjelmeland-Nesvik, videre til Suldal, og parkering ved Sandvatnet. Vandre merket sti til Holmavatn 9 km, ca 3,5 time.

Lørdag:

Umerket rute fra Holmavatn nordover til Vassdalseggi. Distansen er ca 16 km tur/retur – ca 8 timer. Vi navigerer rundt bratte partier, snøfonner og evt villrein, men ryggsekken gjøres lett ved å legge igjen deler av innholdet på Holmavatn. Avhengig av nedbørsmengder, kan det bli behov for enkel elvekrysning / vading. Ruta kan noen steder gå over snø, alt etter hvor langt snøsmeltingen er kommet. Turledere demonstrerer hvordan vi sikkert forserer evt snøfelt. Holmavatn-hytta har bademuligheter, men vannet er ikke av det varmeste. Om kvelden tilbereder vi felles middag, og kan forhåpentligvis feire vellykket topptur.

Søndag:

Fra Holmavatn tilbake til parkering ved Sandvatn. Retur går utenom merket sti, via Litlavatnet 1100 moh. Området rundt Litlavatnet er et øde høyfjellsterreng. Ruta er lettgått, og vi studerer det vakre og ville landskapet, der spesielt området der elva renner ut fra vannet danner et spennende parti. 10 km. Ca 5 timer.


Turledere:
Torstein Haaland (995 31 490), Jan petter Mikaelsen

Priser:
Voksen medlem: kr 900 / ikke medlem: kr 1300.

Hva dekker prisen:
Overnatting, turledelse og middager. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs Pakkelister for fjellturer om sommeren 

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Gamasjer, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Krav til deltakerne:
Avhengig av nedbørsmengder, kan det bli behov for enkel elvekrysning / vading. Turledere tilrettelegger og vi samarbeider om evt utfordringer. Det blir gøy - det går fint ! 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

 

Vassdalseggi - Toppen av Rogaland! (529)

Vassdalseggi, 1658 moh, er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er dermed fjellet et must for samlere av fylkestopper. Den enkleste måten å nå Vassdalseggi, er trolig vårskitur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan Petter Mikaelsen
  • Torstein Haaland