Avlyst SignaTUR - Ryfylkeheiene på langs etappe 4 (527)

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:00
Til dato
10. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ryfylkeheiene, Signatur, Langtur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane, Sørlandet (se kart)
Turkode
527
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Interessen for lange hytte-til hytte-turer i norske fjell og fjorder øker. Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Ryfylkeheiene på langs er en langtur som gir deg Ryfylkeheiene på sitt beste, en dannelsestur som bør være på enhver rogalendings "bucket list". Se alle etappenebeskrivelsene her og bli med oss på fellestur (tur 524, 525, 526 og 527).

Ryfylkeheiene på langs, etappe 4, Hunnedalen - Kvitlen
Fra parkeringen ved Tveitebrekka i Hunnedalen gjennom kupert landskap til Tomannsbu. Videre inn i de grønne og frodige Bjerkreimsheiene. Dype daler og bratte fjellsider ned mot den sørligste hytta på Ryfylkestien, Kvitlen. Retur til Eikebrekka og riksvei 117. 

Planleggingsmøte:
Torsdag 4.august kl 18 i STFs hvite hus i Olav Vs gate 18

Avreise (tid, sted og transportmiddel):
Avgang med privatbiler til Hunnedalen. Retur med taxi tilbake til bilene etter endt tur. 

Dag 1, Hunnedalen - Tomannsbu
Fra parkeringsplassen ved rv. 45 vest for Tverråtjørn over elva og bratt opp Tveitabrekka. Videre over snaufjell og på skrå nedover svaberg som kan være glatte. Vest for Øydevatn krysses elva på helårsbro. Videre mot sør i småkupert, frodig lende. Bratt opp Flåskaret og i vekslende, til dels myrlendt terreng, før det bærer ned til Djupevatn og hytta. Gode fjellsko eller støvler er et must når det er mye nedbør. Det er flere bløte partier som en skal passere på vei inn til hytta.

Dag 2, Tomannsbu - Støle
Turen starter i frodig og småkupert terreng langs Djupevatn, Kilen og Vassvollvatnet. Videre vest for ytre Skredåvatnet. Fra stiskillet mot Skredå ved Flæe går man sørvest gjennom Trongane ned til Øyestøl. Her ble det drevet gjestgiveri på 1800-tallet. Videre i slettelandskap som veksler mellom myr og tørrere parti. 

Dag 3, Støle - Kvitlen
Løypa går hovedsakelig gjennom bjørkeskog og over myrdrag. Den idylliske Kvitlaåna renner vekselvis rolig og stille med enkelte stryk der elva blir smalere. I dype kulper er det verd å prøve fiskelykken. Siste stykket fram til Kvitlen i flatt terreng før en liten bakke ned til hytta.

Dag 4, Kvitlen - Eikebrekka
Stien mellom Eikebrekka og Kvitlen følger den gamle drifteveien mellom Ørsdalen i Bjerkreim og Sirdal. Fra den flotte hytta går turen over en hengebro der stien fortsetter gjennom et enestående vakkert kulturlandskap. Her ligger ruiner etter den tidligere fjellgarden Kvitlen, som har vært bebodd fra middelalderen og fram til 1935 da husene brant ned og folkene flyttet fra garden. I bakkeskråningen mellom gamle trær står enda gardshuset på Brattabø. Fra stidelet mot Bjordal går stien oppover gjennom bjørkeskog og langs laugarvatnet. Langs nordsiden av Laugarvatnet er stien fint steinsatt og delvis bygget ut i vannet. Nede ved vannet i den nordvestre enden av Laugarvatnet, ligger en stor heller under fast fjell, Austdalstølen. Den trange Laugarvasshedleren ligger bare 5 meter fra stien i østenden av Laugarvatnet, og har en stor stein med T-merke på toppen. Etterhvert kommer stien inn på driftveien. Drifteveien passerer den nedlagte fjellgarden Austdal før stien til slutt går oppover en steinete li til Eikebrekka.

Turledere: 
Marie Nøkling, tlf 913 30 563, og Håvard Hansen

Mat:
Middag er inkludert. Ta ellers med brødmat og pålegg til frokost og niste.

Priser:
Medlem 1300,-, ikke medlem 1800,-.

Hva dekker prisen:
taxi, overnatting, felles middager, samt admin. Deltakerne må selv sørge for tørrmat, frokost, niste og snacks,  og termos. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Sovepose/lakenpose, ellers vanlig utstyr for overnattingsturer i fjellet. Godt fottøy viktig. Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.  

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god form og kan bære ryggsekk på 8-12 kg.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening


 

SignaTUR - Ryfylkeheiene på langs etappe 4 (527)

Interessen for lange hytte-til hytte-turer i norske fjell og fjorder øker. Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Ryfylkeheiene på langs er en langtur som ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Håvard Hansen
  • Marie Nøkling