Ridetur med Fjellsportgruppa ( 818 )

Fellestur

Dato
9. desember kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ridetur, Islandshest
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
818

Endelig kan du leve ut cowboydrømmen med Fjellsportgruppa! Vi starter kvelden på hesteryggen og avslutter med bål, grilling, og kos. Samspillet med hester og tur er en uforglemmelig opplevelse. Cowboyhatt og lærchaps er lov når vi deler westernhistorier rundt bålet etter rideturen! 

Turbeskrivelse:
Vi møtes ved Tryggvi Islandshestgård fredag 9.desember kl 17.00. Etter at alle har fått på seg nødvendig utstyr, tildelt hest og kommet seg på hesteryggen starter vi med å ri noen runder i ridehallen hvor instruktøren gir grunnleggende veiledning. Deretter blir det en spennende ridetur ut i flott kulturlandskap og på stier i Vagleskogen. Samtlige av Tryggvi sine guider har lang erfaring med å ri og guider oss trygt gjennom turen. Utfordringer på turen tilpasses gruppas erfaring og hva gruppa kjenner seg trygg på. Etter halvannen time på hesteryggen samler vi oss rundt bålet, griller og koser oss. 

Nivå: Dette er en ridetur for uerfarne voksne, det vil si ryttere med lite eller ingen erfaring. Dersom det er lenge siden du har ridd, og du er usikker på om du fortsatt mestrer tølt/trav og kanskje galopp, er dette turen for deg også. Denne turen er lagt opp slik at vi gradvis øker tempoet etter hvert som rytterne blir trygge på hesteryggen, og kanskje vi får prøve galopp i motbakke mot slutten – selv om du aldri har sittet på en hest før.

Oppmøte:
Tryggvi Islandshestgård, Vaglemoen 12, 4323 Sandnes kl 17.00. Vi ønsker at alle skal parkere på parkeringsplassen langs ridehallen eller langs merket parkering ved veien. For å unngå trafikk gjennom gårdsrommet der hester og barn ferdes, ber vi dere om å kjøre forbi første innkjørsel til gården, merket med et skilt der pilen peker videre

Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Se informasjon under fra Tryggvi angående klær og sko. Ridehjelm blir lånt ut av Tryggvi. Ta med varme klær! Dette er viktig både når vi rir og når vi skal sitte ute etter rideturen. Det er også viktig med hodelykt og refleksvest ettersom det er mørkt når hele rideturen foregår (Lykten må sitte godt på hjelmen, og det er en fordel om det er av en lett type der batteriboksen er festet til reimen. Om lykten er for sterk, kan det være sjenerende for resten av deltakerne. Guiden vil sjekke at lyktene henger godt nok på hjelmen før rytterne stiger på). Husk også noe å drikke og spise. Mer info sendes ut til deltakerne i forkant. 

Viktig sikkerhetsinformasjon og betingelser for deltakelse fra Tryggvi Islandshestegård: 

 • Maks vektbegrensning er 95 kg. 
 • Sørg for at du har egen ulykkesforsikring. Vi har hestesenterforsikring, som er en ansvarsforsikring. Ridning innebærer noe risiko uten at vi behøver å vise uaktsomhet. Derfor bør du ha en egen ulykkesforsikring.
 • Lider du av en alvorlig sykdom? Gi oss beskjed dersom du har en alvorlig sykdom som gjør ridning til en større risiko enn det som er vanlig. Du bør selv eller i samråd med lege vurdere om det er forsvarlig for deg å drive med ridning.
 • Ha mobil uten lyd med deg i lommen og unngå å ta den opp under rideturen.
 • Bruk godkjent ridehjelm. De som ikke har egen hjelm, kan låne her. Hjelmen skal sitte stramt på hodet uten at det gjør vondt. Husk å stramme festereimen under haken skikkelig. Unngå hestehale, fletter og lignende under hjelmen.
 • Unngå lusesmitte: Dersom du låner hjelm her kan du bruke plastpose inni hjelmen. Plastposer har vi her. Alternativt kan du bruke en ren tynn lue eller buff under hjelmen, som vaskes etter bruk.
 • Sko: Bruk støvler eller sko med litt hæl. Eventuelle snorer på skoene må dekkes til med leggchaps, gamasjer eller lignende. Pass på at bare” tådelen” er i stigbøylen når du rir. Vi har et begrenset utvalg av sko/ridestøvler som kan lånes dersom eget skotøy innebærer risiko å ri med.
 • Klær: Klær etter vær! Kle deg godt slik at du er varm når du rir. En kald rytter påvirker hesten negativt. Unngå trange klær uten god stretch.
 • Unngå løse snorer, løs jakke, kamera eller lignende. Skjerf og lignende må ligge under jakken.
 • Fall av hest eller lignende uhell: Vær observant de neste 24 timene. Følg med selv om personen ikke gråter.
 • 48-timers regel: Dersom du har hatt kontakt med hest i utlandet de siste 48 timene, må alt av klær og utstyr du bruker hos oss være desinfisert.
 • Husk at du må være edru når du skal ri!

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Ridetur med Fjellsportgruppa ( 818 )

Endelig kan du leve ut cowboydrømmen med Fjellsportgruppa! Vi starter kvelden på hesteryggen og avslutter med bål, grilling, og kos. Samspillet med hester og tur er en uforglemmelig opplevelse. Cowboyhatt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Silje Veronica Nordgarden
 • Ingrid Lycke Austbø