Topptur til Kvinnherad (809)

Fellestur

Fra dato
29. april kl. 15:00
Til dato
1. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Randonee, Toppturski, Ski, Topptur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Folgefonna (se kart)
Turkode
809

Bli med på toppturhelg til nydelige Kvinnherad, som ligger vest for Folgefonna. Dette er turen for deg som vil bli kjent i et nytt område for toppturer på ski! Kvinnherad er mest kjent for Rosendalsalpene, et nydelig terreng for toppturer, men det er også mange andre bortgjemte fjelltopper på halvøya som er verdt et besøk. For å bli med på turen, bør du ha gått på topptur før. 

Planleggingsmøte

Det blir digitalt planleggingsmøte 26. april kl. 19.00.

Program

Fredag kjører vi i privatbiler fra Stavanger til Rabben Camping i Uskedalen. Overnatting vil være i campinghytte. Det blir felles kveldsmat på kvelden.

På lørdag blir det en tidlig start der turen går til Rosendalsalpene, Uskedalen eller Blådalen. Valg av turområde vil avhenge av vær-, føre- og skredforhold. Alle disse områdene byr på fantastiske toppturmuligheter! På kvelden vil det bli hygge på Rabben Camping med mimring fra dagens tur og planlegging av morgendagen.

Søndagen er lik lørdagen. Hvor turen går avhenger av vær-, føre- og skredforhold. Retur blir med privatbiler på ettermiddagen. Vi vil være tilbake i Stavanger rundt klokken 21.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1800/2200

Prisen dekker
Prisen inkluderer turledelse, administrasjon, overnatting på campinghytte, kveldsmat fredag, frokost med niste på lørdag og søndag, samt middag på lørdagskvelden. 

Pakkeliste

Telemark, randonnée eller splitboard med feller. Turdeltakerne må også ta med utstyr for bratt ferdsel i fjellet: skredsøker, spade og søkestang (dette kan lånes hos STF, gi beskjed på forhånd hvis du trenger). Turdeltakerne kan også ta med lett isklatreøks hvis du har. Vi setter opp en utstyrsliste under planleggingsmøtet.

Vi anbefaler ellers å følge DNTs pakkeliste for vinterturer.

Krav til deltakerne 

For å bli med på turen bør du ha vært på topptur før. Turen forutsetter også at du har ditt eget utstyr, og er i stand til å håndtere dette. 

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Topptur til Kvinnherad (809)

Bli med på toppturhelg til nydelige Kvinnherad, som ligger vest for Folgefonna. Dette er turen for deg som vil bli kjent i et nytt område for toppturer på ski! Kvinnherad er ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Njord Aronsen Solberg
  • Christer Solberg