Fjellsportbasecamp i Lysebotn 25-40 år (808)

Arrangement

Fra dato
22. april kl. 16:30
Til dato
24. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Lysebotn, Fjellskitur, Stisykling, Vårskitur, Fjellsport, Skitur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
808

Vårens eventyr skjer i Lysebotn! Dette er en unik mulighet! Før veien åpner og turistene strømmer til, erobrer vi fjorden og fjellet. Vi snakker fjellskitur til Kjerag, shuttle-basert stisykling, og stiløpeturer i Lyseheiene. Vi snakker buldring, bading, kajakk og SUP. Kort sagt en buffet av det beste området har å by på! Og apropos det; Mellom slagene blir det gardsluksus og tradisjonsmat for slitne bein og sultne mager på familiegården, Hauane Bed & Breakfast, hvor Kjell Jostein og Aud Eli varter opp. Noen muligheter må man bare ikke gå glipp av! Dette er en av dem– meld deg på!

Program

Fredag 

Vi tar hurtigbåten fra Lauvvik/Forsand fredag ettermiddag (16.50). Fra ferjekaien er det en kort spasertur til Hauane hvor vi innlosjeres i senger, gapahuker eller hengekøyer. Resten av kvelden bruker vi på felles middag, bli bedre kjent og turplanlegging for lørdagen. 

Lørdag

Denne dagen legger vi opp til flere parallelle turer. Under snøgrensen vil vi arrangere stisykling med shuttling og stiløpetur. Over snøgrensen satser vi på fjellskitur til Kjeragbolten eller Lysekammen. I tillegg vil vi ha med kajakker som kan lånes fritt for turer på fjorden. 

Søndag 

Det legges det opp til samme aktiviteter som på lørdag, men prøv gjerne en annen aktivitet! Vi tar siste båt (kl. 1730) tilbake til Lauvvik. 

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
kr 2500/2900 

Prisen inkluderer: 

Turledelse og administrasjon. Overnatting og alle måltider (frokost, smurt lunsj og middag), fergebillett og lån av utstyr. Shuttle med sykkelhenger. Transport til snøgrensen så langt det lar seg gjøre.

Pakkeliste

Buldre-/klatreutstyr, fjellski og/eller stisykkel må tas med selv av deltakerne.

Du velger utstyr etter valg av aktivitet. Husk varme klær, snacks og nødvendig beskyttelsesutstyr for stisykling, buldring/klatring og fjellskitur. 

Vi anbefaler ellers å kikke på DNTs pakkeliste for vinterturer for inspirasjon til pakkeliste. 

Krav til deltakerne 

Du må være i god form. Hvis du liker lange dager ute i all slags vær full av varierte fysiske utfordringer, er dette turen for deg!

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil i henhold til  fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Fjellsportbasecamp i Lysebotn 25-40 år (808)

Vårens eventyr skjer i Lysebotn! Dette er en unik mulighet! Før veien åpner og turistene strømmer til, erobrer vi fjorden og fjellet. Vi snakker fjellskitur til Kjerag, shuttle-basert stisykling, og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tor Ivar Lyse
  • Christian Skollevold
  • Ingrid Lycke Austbø