Flott sommertur til Jonstølen og Bleskestadmoen (514)

Fellestur

Fra dato
17. juni kl. 12:00
Til dato
19. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turkode
514
Dette arrangementet er over!

Kjempeflott tur i Suldalsheiene, på mange måter Majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdelsveier, og flotte godt bevarte stølsområder, som forteller om en annen tid i fjellet.  

Dag 1
Fra Stavanger kjører vi gjennom Ryfylketunnelen kl. 12, og videre mot Hjelmeland - der vi tar ferjen over til Nesvik, og kjører videre mot Jonstølen.  Tidsmessig tar dette Etter kjøring ca 3,5 time før vi kan parkerer nedenfor Jonsdølen.  Opp til hytta tar det en drøy halvtime.  Ikke en veldig lang tur, men opp til ei knallfin hytte!

Dag 2
Vi går ned til veien, og går langs grusveien før vi starter oppstigningen langs Gaukstølånå og videre opp Dritarbakken til Skitstøl. Høres fælt ut, men her er det flott! Vi fortsetter videre til Krokvasstøl og Skromedalen, før det igjen går opp, opp på fjellet langs et stort vann - og til Moltenuten før det går bratt ned igjennom skogen til Bleskestadmoen.  Totalt 12,4 km.  Vi starter  tidlig - og utnytter dagen, med gode pauser innimellom. En flott etappe!

Dag 3
Vi starter over frodige marker og bort til elva, deretter er det over myr og noe fjell.  Litt opp, før det går mye nedover.  Etter hvert kommer vi over på en fin skogsvei før vi kommer helt nede på flaten hvor vi har parkert noen biler.  Der må vi vente en liten time mens vi venter på at sjåførene henter de andre bilene som står nær Jonstølen, før vi igjen kjører mot ferjene og Stavanger. 

Planleggingsmøte:
STFs hvite hus Olav V gate 18, 4001 Stavanger mandag 13 juni kl 18.00

Turledere: Tove Sivertsen, 90946506, Målfrid Tjora og Caspar Berends

Priser medlem/ ikke medlem:  900,-/ 1300,-

Hva dekker prisen: Overnatting, middager, turledelse og administrasjon. Frokost, lunsj, snacks medbringes/dekkes av den enkelte til de andre dagene. 

Kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller sovepose. Ta gjerne med litt frukt, nøtter, sjokolade eller lignende. Gamasjer er lurt å ha med, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Målfrid Tjora
  • Tove Sivertsen
  • Caspar Berends