SignaTUR - Lysefjorden rundt (521)

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 09:00
Til dato
17. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Signatur, Lysefjorden, Lysefjordenturisthytte
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF , Lysefjorden Turisthytte
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
521
Dette arrangementet er over!

Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Denne turen lar deg oppleve hele den mektige Lysefjorden og noen av de aller flotteste fjellområdene Ryfylkeheiene, eller søren heller, hele Norge har å by på! I løpet av fire dager og 64 kilometer tar Lysefjorden rundt deg med gjennom alle varianter av vestlandsterreng og forbi de tre store ikonene i fjorden: Flørlitrappene, Kjerag og Preikestolen. Den beste måten å gå rundt fjorden på er å starte på sørsiden av Lysefjorden og ende opp med den store finalen på Preikestolen! Turen krever god fysisk form, men du har jo trent godt i det siste har du ikke? Meld deg på- dette blir en opplevelse for livet!

Dag 1:
Avreise fra STF Jernbanestasjonen, Stavanger, onsdag kl 09:00. Vi kjører privatbiler gjennom Ryfast, over den vakre Lysefjordbrua, og videre til Vinddalen for parkering. Første etappe går til Skåpet, hvor vi tar en pause og ser på den meget populære STF hytta. Videre vandrer vi over høyfjellsvidder og vakre vann, før det bærer nedover til Flørli. Kraftstasjonsbygda Flørli er et meget spennende sted, med mulighet for litt lokalhistorie, samt pub-/kafebesøk. Ca 12 km, 6 timer gangtid. Mer info på UT.no

Dag 2:
Dagen starter friskt med Flørli-trappene og 4444 trappetrinn. Deretter i kupert fjellterreng til Langavatn turisthytte (selvbetjent). Dette er turens tyngste dagsetappe på ca 18 km, 8-9 timer gangtid. Mer info på UT.no

Dag 3:
Fra Langavatn er det en variert tur ut til Kjeragplatået og Kjeragbolten. Derfra går vi hovedstien til Øygardsstøl, hvor vi får buss eller taxi ned bakkene til Lysebotn. Ca 13 km, 7,5 timer gangtid. Mer info om etappen på UT.no. Vi overnatter på Lysefjorden turisthytte, hvor vi får servert treretters middag med innslag av lokale råvarer. 

Dag 4:
Etter en lang og god frokost på Lysefjorden turisthytte, rusler vi til kaien for ombordstigning i Fjordevents RIB transport. Vi cruiser utover fjorden til Songesand. Herfra følger vi en spennende rute langs fjorden til vakre og nyrenoverte Bakken gård for overnatting. Denne etappen er kort, men både krevende og innholdsrik, og gir muligheter for å observere ørn og sel. Vi regner med å bruke omtrent 2 timer inn til hyttetunet. Det blir mulighet for en ettermiddagstur opp Skurvedalen for de som ønsker det - det er virkelig verdt å få med seg! Her er det også mulig å se Stavanger Turistforenings nye hytte i Lyngsheia, som enda ikke er åpnet for publikum. Dagen byr også på bademuligheter, både i fjord og elv. Om kvelden nyter vi pizza fra vedfyrt steinovn. Vi bruker råvarer vi har med fra Lysebotn. Alle får mulighet å velge pizza-topping, og lære hvordan en vedfyrt steinovn gir godt stekeresultat.

Dag 5
Siste turdag står høydepunktene i kø! Fra Bakken går turen opp på fjellet Hoppet med storslått utsikt over fjorden. Vi kan ta en avstikker til Hengjandenibbå på veien, før turen til Preikestolen igjen blir en avstikker fra hovedstien. Ca 17 km, 7 timer gangtid. Mer info på UT.no. Fra Preikestolhytta tar vi buss tilbake til bilene i Vinddalen. 

Planleggingsmøte:
STFs hvite hus Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 12 juli kl 19.00

Turledere: Torstein Haaland, 99531490, og Fredrik Nilsen

Priser medlem/ ikke medlem:  2500,-/ 3000,-

Hva dekker prisen: Overnatting, middager, frokost og nistepakke på Lysebotn turisthytte, turledelse og administrasjon, Båt og buss. Frokost, lunsj, snacks medbringes/dekkes av den enkelte til de andre dagene. 

Kart:
Turkart Lysefjorden 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller sovepose. Ta gjerne med litt frukt, nøtter, sjokolade eller lignende. Gamasjer er lurt å ha med, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

SignaTUR - Lysefjorden rundt (521)

Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Denne turen lar deg oppleve hele den mektige Lysefjorden og noen av de aller flotteste fjellområdene Ryfylkeheiene, eller ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Fredrik Nilsen
  • Torstein Haaland