Skiglede på Taumevatn (509)

Fellestur

Fra dato
25. mars kl. 14:00
Til dato
27. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
509
Dette arrangementet er over!

Denne helgen går til Taumevatn hvor vi blir værende hele helgen. Det er blitt lysere kvelder og er været fint og føret godt går vi opp i høyden rundt hytta for å se på utsikten og ha moro på ski ned igjen. Er ikke vær og føre på vår side blir det skiglede i nærområdet. Kanskje kan det bli noe å lære og kanskje kan skiteknikken testes? Uansett er god mat og det sosiale i fokus.

Dag 1 - Turstart

Vi reiser ca 14:00 fra Stavanger til Ådneram. Avhengig av vær, vind og skredforhold går turen enten letteste vei inn via Flatstøldalen, fra Suleskardveien og inn til Anlaugsdalen eller via Finnevedlene. Etter god mat og drikke planlegger vi neste dags opplevelser.

Dag 2 

Lørdagen gjennomfører vi planen fra fredagskvelden med hensyn til uteaktiviteter. Om kvelden "topper" vi mat og drikke og satser på kvalitet framfor kvantitet.

Dag 3

Vi prøver å få en annen trase på returen til Ådneram enn turen inn.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet, men vi får en fin skitur uansett!

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middager. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuell bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Tirsdag 22. mars kl. 17-18 i Klostersalen - Olav V gate 18, 4001 Stavanger.

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, skistøvler og bekledning for skiturer i vinterfjellet, samt solbriller/slalombriller, hodelykt til utebruk, og sovepose/lakenpose. 

Minimum halvparten av deltakerne må videre ha med snøspade, den andre halvparten må ha sovepose, vindsekk og liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste for skiturer i vinterfjellet følges. 

Turledere:
Ulf Moltu, 97798670, og Leif Rune salte

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiene 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Skiglede på Taumevatn (509)

Denne helgen går til Taumevatn hvor vi blir værende hele helgen. Det er blitt lysere kvelder og er været fint og føret godt går vi opp i høyden rundt hytta ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Leif Rune Salte
  • Ulf Moltu