Fastpacking Lysefjorden Rundt (815)

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 12:00
Til dato
4. september
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Langtur, Fjelltur, Fastpacking, Hurtig-Gange, Hyttetur, Lysefjorden
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dalane Turlag , STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
815

Pakk sekken lett, og bli med på SignaTur Lysefjorden Rundt på halve tiden av hva som er normalt. Det betyr lett sekk, høyt tempo, og lange etapper, og på bare tre dager får vi med oss både Skåpet, Flørli, Kjerag, Lysebotn og Preikestolen. Dette er turen for deg som kan gå 30-35 km om dagen, flere dager i strekk, selv når underlaget er rimelig teknisk og det er 1.000 - 1.500 høydemeter opp og ned om dagen. Fastpacking betyr at vi pakker en svært lett sekk og holder høyt tempo. Vi beinflyr ikke, men snittfarten vil nok ligge rundt 4-5 kilometer i timen.

Dag 1
Vi møtes på ferjekaien på Oanes, hvor vi setter igjen noen biler mens vi bruker resten til å komme oss inn til Vinddalen hvor turen starter. Her går det svakt stigende gjennom juv og daler i furuskog og langs en gammel anleggsvei leder stien til høylandet over tregrensa. Vi passerer Skåpet turisthytte, og tar en pust i bakken der. Så bærer det etterhvert nedover igjen helt til Lysefjorden og Flørli. Vi overnatter på Flørli Turiststasjon, og etter middag forbereder vi oss på en lang tur neste dag. Distanse dag 1 cirka 12 km, rundt 3-4 timer.

Dag 2
Dette er turens tyngste dag, og fra Flørli starter vi friskt med 4444 trappetrinn og 750 høydemeter fra fjorden og opp på fjellet. Denne starten tar vi svært rolig, for vi skal ikke brenne alt kruttet i trappa. Så følger cirka 20 km i kupert fjellterreng til Kjeragplatået og Kjeragbolten. Derfra går vi hovedstien til Øygardsstøl, 5 km, hvor vi får buss eller taxi ned bakkene til Lysebotn. Etter en velfortjent dusj og en solid middag på Lysefjorden Turisthytte slapper vi av og hviler slitne kropper. Totalt cirka 27 km, 7-8 timer.

Dag 3
Etter en god frokost på Lysefjorden Turisthytte tar vi buss til der hvor stien starter i Fyljesdalen. Etter en litt kupert start følger vi Daladalen jevnt nedover mot Songesand, og på veien passerer vi blant annet Songedalen fjellgard, som nå fungerer som en selvbetjent hytte. Vi passerer og Songesand Camp hvor vi kanskje stopper og kjøper en kald brus, før vi fortsetter ut fjorden og opp igjen i høyden mot Bakken gard, Brattli, fjellet Hoppet med storslått utsikt over fjorden, før turen til Preikestolen blir en avstikker fra hovedstien. Vel framme på Preikestolen fjellstue avsluttes turen med en velfortjent pust i bakken, før vi blir kjørt i tilbake til Oanes for henting av biler der og så i Vinddalen. Dagens distanse blir cirka 35 km, med de første 20 i et mye mer lettgått terreng enn gårsdagen. Og så er jo avslutningen på Preikestolstien som rene motorveien å regne. 10-11 timer.

Fastpacking betyr at vi pakker det absolutt mest nødvendige, og har en lett sekk som trolig ikke kommer over 4-5 kg i vekt. Deltakerne vil få tilsendt et forslag til pakkeliste, og dette vil og være et sentralt element på informasjonsmøtet i forkant av turen.

 • Planleggingsmøte
  Tirsdag 30. august 2021 klokken 18-19, Stavanger Turistforenings lokaler, Olav Vs gate 18, 4001 Stavanger.
   
 • Oppmøte
  Oanes ferjekai fredag klokken 12.00, beregnet å være tilbake søndag klokken 20.
   
 • Turledere
  Håvard Hansen, mob. 971 58 762
   
 • Pris 
  Medlem kr. 2700, Ikke medlem kr. 3200,-.
  Prisen dekker taxi/buss i Lysebotn og fra Preikestolen til Oanes søndag kveld, overnatting, middag fredag og lørdag, frokost og matpakke lørdag og søndag, turledelse og administrasjonskostnader.
   
 • Påmeldingsfrist
  Onsdag 24. august

 

Fastpacking Lysefjorden Rundt (815)

Pakk sekken lett, og bli med på SignaTur Lysefjorden Rundt på halve tiden av hva som er normalt. Det betyr lett sekk, høyt tempo, og lange etapper, og på bare ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Håvard Hansen
 • Elise Constance Fodstad