Skiskolen: Toppturkurs på Jonstølen (460)

Kurs

Fra dato
11. februar kl. 16:00
Til dato
13. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Toppturkurs, Skiskolen, Randonee, Telemark, Topptur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Skiskolen 2022 , STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
460
Dette arrangementet er over!

Dette er kurset for deg som har egne toppturski, og som ønsker å lære mer om toppturer på randonee- eller telemarkski. Vi drar til den flotte hytta Jonstølen, midt i hjertet av Suldalsheiene. Her er det fine skibakker i alle retninger, og vi drar dit været og forholdene er best. På kveldene blir det god mat og høy sosial faktor.

Kurset er en del av Skiskolen.

Aldersgrense

18 år

Program

Planleggingsmøte

Tirsdag 8. februar kl 19:00 i STFs lokaler i Olav Vs gate 18, 4001 Stavanger

På planleggingsmøtet tar vi en gjennomgang skiutstyret og litt enkel teori. Alle som er usikre på hvordan de skal bruke sitt utstyr kan ta dette med på planleggingsmøtet, så ser vi på utstyret sammen. NB! Møtet er obligatorisk. 

Fredag

Vi kjører med privatbiler til Bråtveit i Suldal. Ved veiens ende tar vi på sekk/pulk, ski, feller og går i skumringen opp til Jonstølen. Så snart vi er fremme fyrer vi opp ovnen og lager felles mat.

Lørdag

Etter frokost spenner vi på ski og går på tur! Det er en rekke alternativer i området rundt hytta. Vi drar dit føret er best. Underveis på  turen tar vi oss tid til å diskutere veivalg, skred og andre relevante problemstillinger på toppturer. Felles middag på kvelden.

Søndag

Etter frokost, vasker vi ut hytta, spenner på ski og renner ned mot bilene. Vi sikter oss inn på en tur også på søndagen, men form, vær og føre bestemmer hva slags tur det blir. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Instruktører/Turledere: 

Atle (99098822) og Margaret (45272695)

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
2000/2600 kroner

Inkludert i prisen

Foruten administrative utgifter dekkes instruktør, turledelse, fellesutstyr, overnatting to netter og middag to kvelder. Vi legger opp til tradisjonell norsk mat og prøver i det lengste å ta hensyn til allergier. Deltakere med livsstilsdietter tar med egen mat.

Pakkeliste

Foruten utstyr til overnattingstur på vinterstid og lakenpose og putetrekk til bruk i hytta, må du ha telemark- eller randonné-utstyr med feller. Turdeltakerne må også ta med utstyr for bratt ferdsel i fjellet: hjelm, skredsøker, spade og søkestang. Skredsøker kan lånes hos STF, skriv om du trenger å låne i kommentarfeltet. Det er mulig å leie diverse utstyr rimelig via Frilager.no. Mat til frokost og matpakke må turdeltakerne ta med selv. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen.

Utstyr som kan være kjekt å ha med

Termos, liten sekk, GPS, kart/kompass, fotoapparat

Krav til deltakerne 

Dette kurset er et tilbud for de som ikke har tilstrekkelig erfaring eller ikke ønsker å gå alene på topptur. Deltakerne må beherske skiutstyret nok til å kunne renne på det. Det er et krav at du kan stå på telemark- eller slalåmski i en alpinbakke. Det betyr at du må skjønne hvordan du tar av og på skiene, skifter til "renne-modus" og alt det andre som hører med. Det er også fint om du kjenner til bruk av skredsøker, søkestang og spade.

Transport/kjøring

Vi avtaler tider og detaljer på planleggingsmøtet. Skriv i kommentarfeltet om du disponerer bil. Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.
 

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Skiskolen 

Dette kurset er en del av Skiskolen 2022. Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. Skiskolen arrangeres i samarbeid med Stavanger Aftenblad i helgene 11.-13. og 18.-20. februar. 

Her kan du lese mer om Skiskolen og se hele programmet. 

Skiskolen: Toppturkurs på Jonstølen (460)

Dette er kurset for deg som har egne toppturski, og som ønsker å lære mer om toppturer på randonee- eller telemarkski. Vi drar til den flotte hytta Jonstølen, midt i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Margaret Åsly
  • Atle Ommundsen