Sommerturlederkurs (903)

Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-sommerturleder! Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. 

Kurset går over to helger. Del en 10.-12.juni med tur til Viglesdalen og del to 22.-25.september med utgangspunkt fra Haukeliseter. En må delta på begge helgene for å bli godkjent som sommerturleder. Det er et obligatorisk planleggingsmøte/teorikveld i forkant av kurset tirsdag 7.juni i STF huset i Olav V's gt 18. 

Avreise fra Stavanger for del 1 vil være kl 16.00. Merk at del 2 er en langhelg, avreise fra Stavanger vil være seinest kl. 15.00 torsdag 22. september for å rekke middag på Haukeliseter kl.19.00. Deltakerne må ta fri fra jobb/skole fredag 23. september. 

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og ledet minst 3 fjellturer som turleder for STF/DNT på grunnleggende turledernivå, deltatt på ambassadørkurs (modul 1-2 i turlederstigen) og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Medlemsskap i DNT. Vi må ha minimum 8 deltakere for å gjennomføre kurset.

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn utfylt søknadskjema innen 25.mai, via denne lenken. Opptak gjøres etter søknadene som leveres inn separat. Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få beløpet refundert i sin helhet. Det er 12 kursplasser på dette kurset. 

Pris
Kurset er for DNT medlemmer (to kurshelger) og koster kr 3000,- Bli medlem i DNT!
Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 

Prisen dekker: Kursledere, overnatting og mat på Haukeliseter. Resterende mat må alle ta med selv. Vi tar en gjennomgang på planleggingsmøte.

Generell informasjon
Dersom du har spørsmål for dette kurset kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller låne på Frilager.no.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marte Dale
  • Ronny Rustøen