Tinghaugrunden - nærtur på Jæren (1319)

Fellestur

Dato
5. januar kl. 17:30 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ettermiddagstur, Nærtur, Kveldstur, Jæren
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1319
Dette arrangementet er over!

Turen starter frå p-plassen ved Kåsen Idrettshall, og går etterkvart ned på gangstien rundt Frøylandsvatnet. Turen går mellom anna forbi Mosberghagen der Torvald Thu budde. Turen fortset vidare mot TInghaug. Her er det gravhaugar frå jernalderen på Grønhaug og Tinghaug, eit av landets få gjenverande steinkors på Krosshaug. Tinghaug er det høgaste punktet i Klepp kommune med 102 moh. Turen fortse vidare mot Kåsen og p-plassen. Turen er ei rundløype på ca 8 km og går på veg og tursti og tek ca 2 timar. Turen passer for alle.

 • Oppmøte:
  P-plassen ved Kåsen Idrettshall. Turen starter her kl 17.30
   
 • Turleiar:  
  Berge Hatteland, mob. 971 91 495
   
 • Ta med: 
  hodelykt og refleksvest

Denne turen er ein av nærturane som går kvar annan onsdag kl 17.30 på Jæren. Nærturane er eit samarbeid mellom Jæren Turlag og kommunane Time, Hå, Klepp og Gjesdal. Jæren turlag har eit fadderlag som har ansvaret for merkinga av 23 næturer i dei fire kommunane.

For at du skal kunne delta trygt på denne turen i forhold til smitte av Covid 19, har vi begrenset antallet som kan delta på turen. Det er påmelding for å delta, og vi ber alle om å ha med seg munnbind i tilfelle det oppstår en situasjon der det ikke er mulig å opprettholde 1 m avstand. Vi følger STF og DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktiviteter.

Tinghaugrunden - nærtur på Jæren (1319)

Turen starter frå p-plassen ved Kåsen Idrettshall, og går etterkvart ned på gangstien rundt Frøylandsvatnet. Turen går mellom anna forbi Mosberghagen der Torvald Thu budde. Turen fortset vidare mot TInghaug. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

 • Berge Hatteland