Videregående toppturkurs (2003)

Kurs

Fra dato
11. februar 2022 kl. 20:00
Til dato
13. februar 2022
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Stavanger Turistforening, Haukeliseter fjellstue
Turkode
2003

Har du lyst til å bli bedre og tryggere på toppturer på ski? Da er dette kurset perfekt for deg.

Toppturer har blitt Norges nye folkesport, men det å gå toppturer innebærer en del nye momenter i forhold til tradisjonell skikjøring i anlegg. Dette kurset passer for deg som har litt erfaring med toppturer på ski fra før av, og som ønsker å lære mer. I forhold til et nybegynnerkurs vil det på dette kurset ha mer fokus på teknikk. Kurset vil også ta for seg viktige momenter som snø, veivalg og turplanlegging. 

Kurset starter fredag kveld med introduksjon og teori. Lørdag tilbringer vi dagen ute på topptur med erfarne veiledere. Etter en lang dag ute med ski på beina blir det servert nydelig treretters middag på fjellstuen lørdag kveld. Søndag fortsetter kurset utendørs før avslutning og hjemreise på ettermiddagen. Helgen byr ellers på avslappet stemning i vakre omgivelser, og muligheter for nye turvenner.

Kursleder er Rasmus Normann. Rasmus har en bachelor i friluftsliv, natur og kulturveiledning, i tillegg til 1 års grunnutdanning i pedagogikk. Han har lang erfaring med undervisning og guiding innen friluftsliv. I sommerhalvåret underviser Rasmus blant annet i kajakkpadling, klatring og breføring. Om vinteren holder han kurs i alpin offpist, fjellski, toppturer og skredundervisning,  i tillegg til jobben som toppturinstruktør på Haukeliseter fjellstue.

Praktisk informasjon: 

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: Dette kurset passer for deltagere som har deltatt på nybegynnerkurs tidligere, eller som har litt erfaring med topptur. Det forutsettes at deltager har gått på topptur før, er kjent med utstyret og er komfortabel med å bevege seg i middels bratt vinterterreng. 

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, toppturski, feller, staver, hjelm og skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Leie utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet skredutstyr og skallbekledning om du skulle mangle noe.

Priser:

Fjellrom: rom med eget bad og oppredde senger. Prisen inkluderer: toppturkurs, overnatting, frokost og niste begge dager, samt treretters middag lørdag:

  • DNT-medlem:            4448 kroner
  • Ikke-medlem:             5159 kroner

Prisen gjelder ved delt rom (2 personer). Dersom du har lyst til å bo med en bekjent kan du oppgi dette i påmeldingsskjema.

Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen på 400 kroner per natt (betales ved innsjekk). Vennligst oppgi ønske om enkeltrom i påmeldingsskjema.

Stabbursrom: rom av enklere standard med tilgang til bad i Stabburskjelleren. Delt rom 1-6 personer. Prisen inkluderer: toppturkurs, overnatting, og treretters middag lørdag.

  • DNT medlem:                  3490 kroner
  • Ikke-medlem:                   4065 kroner

Frokost og niste/termospåfyll kan kjøpes i tillegg for 410/550 kroner (DNT medlem/ikke-medlem).

Viktig informasjon ved bestilling av toppturkurs med overnatting på stabbursrom: oppgi rabattkode «STABBUR2022» ved påmelding for å få riktig pris og romtype.

Påmelding: 

Velg «Meld deg på!» til høyre

Avbestillingsregler

Kontaktinformasjon: