Toppturkurs (2003)

Kurs

Fra dato
25. februar kl. 20:00
Til dato
27. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Stavanger Turistforening, Haukeliseter fjellstue
Turkode
2003
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å prøve deg på toppturer på ski, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er dette kurset perfekt for deg.

Toppturer har blitt Norges nye folkesport, men det å gå toppturer innebærer en del nye momenter i forhold til tradisjonell skikjøring i anlegg. Dette kurset passer for deg som har lite eller ingen erfaring med toppturer, men som har noe erfaring med alpin skikjøring i anlegg. I løpet av helgen vil du blant annet lære mer om utstyr, turplanlegging, snø, veivalg og teknikk.

Kurset starter fredag kveld med introduksjon og teori. Lørdag tilbringer vi dagen ute på topptur med erfarne veiledere. Etter en lang dag ute med ski på beina blir det servert nydelig treretters middag på fjellstuen lørdag kveld. Søndag fortsetter kurset utendørs for avslutning og hjemreise på ettermiddagen. Helgen byr ellers på avslappet stemning i vakre omgivelser, og muligheter for nye turvenner.

Kursleder er Vilde Tveito. Vilde har en bachelor i friluftsliv fra Universitetet i Sør-Øst Norge, og er dessuten utdannet skiinstruktør trinn 1 og 2 (og snart trinn 3) fra Den Norske Skiskolen. Om sommeren jobber hun som brefører på Folgefonna breførerlag, og om vinteren jobber hun som skiinstruktør for Voss Resort i tillegg til jobben som topptur-instruktør på Haukeliseter fjellstue.

Praktisk informasjon: 

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: Kurset passer for nybegynnere til litt øvede. Kurset forutsetter at deltager har noe erfaring med alpint utstyr, men det stilles ikke krav til å ha erfaring med frikjøring  

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, toppturski, feller, staver, hjelm og skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Leie utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet skredutstyr og skallbekledning om du skulle mangle noe.

Priser:

Fjellrom: rom med eget bad og oppredde senger. Prisen inkluderer: toppturkurs, overnatting, frokost og niste begge dager, samt treretters middag lørdag:

  • DNT-medlem:            4448 kroner
  • Ikke-medlem:             5159 kroner

Prisen gjelder ved delt rom (2 personer). Dersom du har lyst til å bo med en bekjent kan du oppgi dette i påmeldingsskjema.

Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen på 400 kroner per natt (betales ved innsjekk). Vennligst oppgi ønske om enkeltrom i påmeldingsskjema.

Stabbursrom: rom av enklere standard med tilgang til bad i Stabburskjelleren. Delt rom 1-6 personer. Prisen inkluderer: toppturkurs, overnatting, og treretters middag lørdag.

  • DNT medlem:                  3490 kroner
  • Ikke-medlem:                   4065 kroner

Frokost og niste/termospåfyll kan kjøpes i tillegg for 440/550 kroner (DNT medlem/ikke-medlem).

Viktig informasjon ved bestilling av toppturkurs med overnatting på stabbursrom: oppgi rabattkode «STABBUR2022» ved påmelding for å få riktig pris og romtype.

Påmelding: 

Velg «Meld deg på!» til høyre

Avbestillingsregler

Kontaktinformasjon: