Vinterkurs på Haukeliseter fjellstue (2002)

Kurs

Fra dato
4. februar 2022 kl. 18:00
Til dato
6. februar 2022
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skikurs, Vinterkurs, Vinterturer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Haukeliseter fjellstue
Turkode
2002

Er du nysgjerrig på vinterfriluftslivet? Drømmer du om å dra på langturer med ski og pulk? Lurer på hva som skal til for å campe utendørs i minusgrader?

Kanskje drømmer du om å krysse Hardangervidda med ski og pulk, eller til og med Svalbard eller Grønland? I så fall er dette kurset perfekt for deg. På et vinterkurs lærer du grunnleggende kunnskaper for å ferdes i fjellet om vinteren. Kurset foregår i ekte vinterlandskap på Hardangervidda som er kjent for mye snø og vær.

I løpet av helgen vil du blant annet lære mer om turplanlegging, orientering i vinterfjellet, veivalg, bekledning og utstyr, pakking av pulk/sekk, vintertelting, fyring og vedlikehold av primus og risikovurderinger ved vinterturer.

Kurset starter med informasjonsmøte og teori fredag kveld. Første natt tilbringes innendørs på stabbursrom på Haukeliseter fjellstue. Etter frokost lørdag beveger vi oss ut i terrenget for praktisk undervisning. Andre natt tilbringes i telt og vi lager mat utendørs. Søndag fortsetter undervisningen utendørs før kurset avsluttes med en gjennomgang på Haukeliseter fjellstue på ettermiddagen. 

Kursholder er Hans Kristian Trondsen. Hans Kristian har bakgrunn fra Forsvaret og har mye erfaring med overlevelse og orientering vinterstid. På fritiden tilbringer han mesteparten av tiden utendørs rundt om i Norges fjellheimer. Han kan flagge med rundt 100 døgn utendørs i året. Hans Kristian er opptatt av gode forberedelser for en mest mulig vellykket tur og gleder seg til å dele sin kunnskap med andre som er nysgjerrige på vinterfriluftslivet.

Praktisk informasjon:

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: ingen krav om å ha gått langturer tidligere, men vi forutsetter at deltager er i generelt god form, har gått litt på ski fra før og tåler litt kulde og vær - eller er motivert til å lære å håndtere det.

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, fjellski/staver/smøring/feller/støvler, kart og kompass, sovepose, liggeunderlag, vintertelt, tursekk/pulk, hodelykt, fjellduk, skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Mangler du utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet fjellski, skredutstyr, turpulk og skallbekledning. Frilager har også et stort utvalg av utleie av friluftsutstyr.

Alle deltagere på våre vinterkurs får tilbud om å kjøpe produkter fra Alfa til 40 % (se informasjon nederst på siden).

Priser:

  • DNT-medlem:            3107 kroner
  • Ikke-medlem:             3535 kroner

Prisen inkluderer: vinterkurs, overnatting på stabbursrom (delt rom 1-6 personer) fra fredag til lørdag, frokost og niste lørdag og mat til tur.

Påmelding:

Velg «Meld deg på!» til høyre

Alle deltagere får 40 % på fjellskisko fra ALFA

Godt og varmt fottøy er helt essensielt for en vellykket vintertur. Vi er derfor stolte av å kunne tilby deltagerne på våre vinterkurs 40 prosent avslag på fjellskisko fra landets beste skotøyprodusenter, ALFA:  

«Med røtter tilbake til 1931 er ALFA blant de eldste skoprodusentene i landet. I 90 år har Alfa vært med på tusenvis av små og store ekspedisjoner.

ALFAs fokus har i alle år vært kvalitet og funksjonalitet. Vi har alltid utviklet produkter av høy håndverksmessig kvalitet, og produkter som gir deg både god ytelse og holder deg varm og tørr på beina, uavhengig av om du befinner deg i lysløypa, på høyfjellet eller på jakt med gode venner. 

Vi bærer stolt en viktig del av den norske turarven i sekken. Og eventyret har nettopp begynt. Vi vil gjerne bidra til at dine fremtidige turopplevelser blir enda bedre. Go Explore»

Ved påmelding til vinterkurs vil du motta en rabattkode som gir deg 40 % i ALFAs nettbutikk. Rabattkoden står i bekreftelsese-posten du mottar etter at kurset er betalt.

Kontaktinformasjon: