Våttkort kajakk for ungdom (14-19 år) (434)

Kurs

Fra dato
18. september kl. 10:00
Til dato
19. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
434

Har du lyst til å ha det gøy og lære noe nytt? Kanskje har du lenge tenkt på å skaffe deg våttkort? I høst har du muligheten til bli med DNT ung på kajakkurs!

To kjekke dager med kurs for deg som ønsker å lære deg de grunnleggende kajakkteknikkene som trengs for trygg padling i skjermede farvann. Du introduseres til kajakken og utstyret, og lærer blant annet inn og utstigning, effektive framdriftstak, svingteknikker, støttetank samt gjennomgang av grunnleggende sikkerhet. Det blir god anledning til å lære egenredning og kameratredning. Kurset følger undervisningsopplegget til Norges Padleforbund, og ved gjennomført kurs utstedes NPFs våttkort. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Aldersgrense
14 - 19 år

Program

Vi møtes kl 10.00 lørdag og søndag hos Stavanger Kajakklubb på Lundsneset på Hundvåg (Kisteneset 15). Dagen avsluttes samme sted omtrent kl 17 begge dagene. Dyktige instruktører fra Stavanger Kajakklubb disker opp med spennende, morsomme, og lærerike dager på sjøen! Turleder ordner varm lunsj til hele gruppen. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
medlem / ikke-medlem kr 650 / kr 900

Turleder: Ann Siren Solensteen og Marit Asserson
Kursholdere: Gro Drangeid og Tron Tjøsheim

Utstyr: Lån av kajakk, åre, vest, spruttrekk, og tørrdrakt er inkludert i prisen.

Pakkeliste: Dette er hva du må ha med deg når du skal på kurs. Det er en forutsetning at dette er på plass før vi går på sjøen. 

På kroppen

❑ Ullundertøy, et sett med ull under tørrdrakt 

❑ 2 par ullsokker, tykke

Ull er suverent i kaldt vann, vanlig superundertøy er ikke brukbart når det blir vått.

I kajakken

❑ En god varm jakke til å ta på i pauser

❑ Ekstra sett med ull og strømper

❑ Husk vannflaske 

❑ Snacks, sjokolade, nøtter etc. er alltid godt og gir energi underveis

Pakk vanntett – alt blir i utgangspunktet vått

Vanntette pakkposer er best og de bør ikke være for store, det er bedre med flere små enn en stor. Åpningen i kajakken begrenser størrelsen på pakkposene. Har du ikke pakkposer, så bruk solide plastposer som knyttes tett. Vi pakker i kajakkene og drar ut på tur, klær og lignende kan bli liggende i våre lokaler til vi er tilbake på ettermiddagen. Bruker du briller, så ha ei snor i brillene slik at du ikke mister dem ved velt. Hvis det blir sol, er det lurt med caps, solkrem og solbriller. Kamera, mobiltelefon og bilnøkler liker dårlig sjøvann, legg de eventuelt igjen på land eller skaff deg en vanntett pakkpose før kurset. Husk å ha med tørt tøy til å ta på når vi kommer i land.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Krav til deltaker
Normal fysisk form
Må kunne svømme
Bør være komfortabel i og under vann 
* Trenger ikke forkunnskaper med kajakk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår. 


Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no eller tlf 92090253

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT ung arrangementer 
DNT ung Program

Følg oss på Facebook og Instagram

Våttkort kajakk for ungdom (14-19 år) (434)

Har du lyst til å ha det gøy og lære noe nytt? Kanskje har du lenge tenkt på å skaffe deg våttkort? I høst har du muligheten til bli med DNT ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ann Sirén Solensteen
  • Marit Asserson