Natursafari til Hjelmen på Sankefestivalen - Kva ser du og kva går du forbi? (1216)

Fellestur

Dato
27. juni kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Utsikt, Dyr, Planter, Tema, Naturlos, Fulger
Arrangører
Hjelmeland Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1216
Dette arrangementet er over!

Kva ser du eigentleg når du er ute på tur? Og kva for av naturens små undre går du rett forbi?
Tenk at du kan oppleve eit lite univers av naturmangfald like utenfor stovedøra di! Bli med Torborg på natursafari til Hjelmen!

Torborg Kleppa er naturforvaltar, og er ivrig engasjert i alt det som veks og lever rett rundt oss i vårt nærmiljø.
På Hjelmen, den markante åsen ovanfor sentrum som har gitt kommunen stadnamnet sitt, der er det eit yrande, levande rikt natursamfunn.

Store, gamle mektige eiketrær som gir buplass for bitte små organismer og insekter. Bjørk, or, hassel, ask er òg trær som veks her. Ja, veit du; dette er nesten som ein norsk form for regnskog, fordi naturmangfaldet er så stort. Her finn du òg mange sjeldne og trua plantearter, lav, urter, bregner og mosar. Slike naturområde er det viktig å ta vare på.

Denne turen handlar om å sjå, og om å lure på og om å kanskje finne utav og lære litt meir. Nesten som ei oppdagingsferd, altså.

Bli med og leit opp store og små planter, dyr og vekster.......og kanskje de klarer å finne ut av kva de heiter og kvifor de veks akkurat her?
For naturen er eit samspel av vekster og vekseplasser, og dette kan Torborg fortelje deg litt om undervegs.

Denne turen passer veldig godt for nyskjerrige barn og barnefamiliar, men ògså for andre naturintersserte i alle aldrar.

Ha med litt drikke og niste, og kanskje eit sitjeunderlag, for det blir mange stopp undervegs!

Oppmøte: Hjelmelandsvågen 


Kurset inngår i programmet på Sankefestivalen 2021

OBS!  Vi følger DNT smittevernsinstruks for gjennomføring av aktiviteter - du kan lese mer om denne her. Du vil få mer informasjon ved ankomst til arrangementet som er tilrettelagt etter gjeldene smittevernregler. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Natursafari til Hjelmen på Sankefestivalen - Kva ser du og kva går du forbi? (1216)

Kva ser du eigentleg når du er ute på tur? Og kva for av naturens små undre går du rett forbi? Tenk at du kan oppleve eit lite univers av naturmangfald ...

Kontaktinformasjon: