Folkemedisin og nyttevekster. Foredrag på Sankefestivalen (1205)

Kurs

Dato
26. juni kl. 12:00 - 12:50
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Temakurs, Sankefestivalen
Arrangører
Stavanger Turistforening, Hjelmeland Turlag , Naturlosgruppa , Sankeliv
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1205
Dette arrangementet er over!

Visste du at "ugras" òg kan vere verdifulle medisinplante, og kan vere god å ha når vinterforkjølinga set inn? Eller vil du ha tips til planter du kan leggje på såret for at det skal gro bedre? Det er ingen tilfeldigheit at akkurat den planta heiter groblad, medan ei anna heiter legevendelrot. Og visste du at mange av våre vanlege ville planter i grøftekanter og skogholt er smakfulle og næringsrike matplanter?

Kristine Enger er sanke-entusiast, og levande oppteken av etnobotanikk, eller folkemedisin som me kaller det. Ho har ein eigen blogg som heiter Sankeliv. Ho har stor kunnskap om planter som er kjendt fra folkemedisinen og planter som er gode til mat, når de blir tilberedt rett. Me lovar eit spanande kurs på Sankefestivalen, og mottar alle mulige spørsmål du måtte ha om temaet.

 • Foredragshalder
  Kristine Enger i Sankeliv
   
 • Pris for foredrag
  Turistforeningsmedlem kr. 120,- / Ikkje medlem kr. 160,-. 
   
 • Tid og sted
  15.00 - 15.50 i kommunestyresalen, rett ved Sanketorget
   
 • Påmelding
  Maks antall deltakere er 20 personer

Foredraget inngår i programmet på Sankefestivalen 2021. Når du har meldt deg på dette kurset, kan du samtidig delta på det åpne programmet på Sankefestivalen kl 13.30-17.00. Ta ein runde på Sanketorget, besøk den lokale Sankekafeen og få meir inspirasjon!


OBS!  Vi følgjer DNT smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet - du kan lese mer om denne her. Du vil få meir informasjon ved ankomst til arrangementet som er tilrettelagt etter gjeldene smittevernregler. Alle deltakere har sjølv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakare. Er du ikkje i form eller har forkjølelsessymptom kan du ikkje delta, avmelding må meldes seinest 24 timar før slik at dei på ventelista kan få tilbud om plass. Takk for hjelpa.

Folkemedisin og nyttevekster. Foredrag på Sankefestivalen (1205)

Visste du at "ugras" òg kan vere verdifulle medisinplante, og kan vere god å ha når vinterforkjølinga set inn? Eller vil du ha tips til planter du kan leggje på såret for at det skal ...

Kontaktinformasjon: