7-toppturen Strand fra 21. mai til 20. juni

Fellestur

Dato
13. juni kl. 09:00
Alternative datoer

20. juni 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, 7-Toppstur
Arrangører
Strand og Forsand turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1610
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Bli med på sommerens kjekkeste tur til 7 topper over 700 moh.

Det vil bli en forandring på årets arrangementet pga. Covid-19 restriksjoner. I år vil det bli mulig å gjennomføre turen i tidsrommet 21.05 – 20.06. Dette for å minimere kontaktsmitte.

Dette vil gjøre det mer fleksibelt å gjennomføre turen med tanke på når det passer hver enkelt.

Det vil som i fjor være en bokstav på hvert fjell, som skal settes sammen til et løsningsord. Dette sendes på melding til Strand og Forsand turlag på Facebook (https://www.facebook.com/Strand-og-Forsand-Turlag). Alternativt kan det sendes til aboyaa@online.no. Startkort vil ligge i postkasse på Heiahorn som er første fjell. Fine premier til de som blir trukket ut som vinnere.

Nytt i år er at det også er mulig for barn under 12 år å gå 3 av toppene og å være med i trekning av premier. Bokstaver sendes samme plass som løsningsordet. Oppgi navn og alder.

Registrer toppene digitalt
Fra 31. mai ble det også mulig å registrere toppene digitalt.  Du kan nå registrere fjelltoppene på turen i DNTs app Ut.no. Etter å ha lastet ned UT.no-appen på mobilen og registrert deg som bruker, kan du søke opp "7-toppturen i Strand". Mer detaljert informasjon finner du her.  Når du har registrert alle syv toppene, er du automatisk med i trekning av premier. Du trenger da ikke sende inn løsningsord. 

Siden det vil være få utgifter ved årets arrangement, så vil det ikke bli påmeldingsgebyr. Men det er mulig å vippse frivillig beløp til #669839 for å dekke bla. premier.

Turbeskrivelse:
Utgangspunktet for 7-toppturen er parkeringsplassen ved Liarvatnet 300 moh. Gå over broen mot Speidehuset der turen starter.
Merket løype går over Heiahorn, videre til Småsilhorn. Deretter er stien merket over mot Krossfjellet. Fra Krossfjellet tilbake til stiskille og deretter opp til Botnefjellet. Følg deretter stien ned i Nagaheia der drikkestasjon med noe attåt er strategisk plassert rett før oppturen til den bratteste toppen som er Naganibba. Her kan en hive fra seg sekken og ta turen opp på toppen uten noe på ryggen om en ønsker det. Det er en fantastisk utsikt fra disse toppene med sikt over store deler av fylket. Når Naganibba er unnagjort gjenstår bare sjarmøretappen hjem over Slåtteknutane og Revafjellet før en til slutt går ned Lågalia og tilbake til parkeringsplassen. Turen tar et sted mellom 4 til 8 timer, det er opp til den enkelte å bruke den tiden en trenger.

Mer detaljert informasjon med kart og høydeprofil for turen finner du på 7-toppturen i Strand på UT.no. (NB! det er ingen drikkestasjon ved foten av Naganibbå i år) Det anbefales å skrive ut  kart fra UT.no eller medbringe kart over Jørpelandsheiene (Strand kommune). Husk å ta med penn til å fylle ut startkort.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt skotøy, ekstra klær, godt med mat og drikke

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kamera - Kart og kompass – Kikkert

Arrangementet annonseres også på facebooksiden til Strand og Forsand turlag.
https://www.facebook.com/Strand-og-Forsand-Turlag

Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Arve Boye Aanestad. aboyaa@online.no Tlf: 91691397

7-toppturen Strand fra 21. mai til 20. juni

Bli med på sommerens kjekkeste tur til 7 topper over 700 moh. Det vil bli en forandring på årets arrangementet pga. Covid-19 restriksjoner. I år vil det bli mulig å gjennomføre ...