Vårens fugler i Sørmarka (1803)

Fellestur

Dato
20. april kl. 19:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Naturlos, Tematur, Kveldstur, Fugler
Arrangører
Stavanger Turistforening, Naturlosgruppa , Norsk Ornitologisk Forening avd. Rogaland , Stavanger kommune
Turområde
Ryfylkeheiane
Turkode
1803
Dette arrangementet er over!

Hvem er det som synger i vårskogen? Kanskje er det den tillitsfulle, koselige Rødstrupen som mange kjenner fra vinterhagen eller parken. Den er så lett å kjenne igjen på det oransje brystet, men ikke så lett å skille ut fra fuglesangen. Den perlende, lett melankolske tonen høres ikke så sterkt blant andre med mer lettkjennelig sang. På en kveldsturen i Sørmarka forteller Øyvind Gjerde om fulgene vi møter og historier om livene de lever blant trærne i skogen. Turen tar ca. 2 timer. Ta gjerne emed din egen kikkert om du har. 

 • Oppmøte
  Parkeringsplassen nedenfor Ullandhaugtårnet kl. 19.00.
   
 • Turleder 
  Anne Katrine Lycke, mob. 416 70 108
   
 • Naturlos
  Øyvind Gjerde, mob. 975 07 808
   
 • Arrangør
  Norsk  Ornitologisk Forening avd. Rogaland og Stavanger Turistforening

Denne turen inngår i et samarbeidsprosjekt med Stavanger kommune som i 2020 har blitt med i et EU-prosjekt kalt BiodiverCities. Dette prosjektet varer til utgangen av 2021. Prosjektet handler om naturmangfold i byer og innbyggermedvirkning. Ti byer fra hele Europa er med, og alle har skreddersydd sitt prosjekt innenfor temaområdet natur i byen.

Smittevern
For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen. 

 

Kontaktinformasjon: