Nærturlederkurs (919)

Kurs

Dato
22. mars kl. 17:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Nærtur, Senior, Lavterskel, Nærturleder, Stf60+
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
919
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å bli nærturleder? Eller har du allerede bidratt på turer og arrangementer, men ønsker mer kjennskap til nærturlederrollen?

Stavanger Turistforening 60+ har startet opp et nytt turtilbud sentralt i Stavanger! Hver tirsdag kl. 17.00 tar våre turledere deg med på en tur med utgangspunkt fra én av innfallsportene til lokale turområder. Vi går en tur på 1,5 til 2 timer i «raskt» tempo. Det vil si raskt nok til at du blir litt svett på ryggen. Denne gruppa har raskt blitt en suksess, med fulle turer hver tirsdag! Nå håper vi å få flere turledere med på laget og inviterer til et nærturlederkurs for deg som er nysgjerrig på turlederrollen. 

Kurset er åpent for alle, også yngre deltakere. 

For å sikre god kvalitet på våre turer og aktiviteter i nærmiljøet har vi derfor utviklet et intensivt kurs som gir en grunnleggende innføring i de viktigste elementene i nærturledelse. Nærturlederkurset må anses som en introduksjon til turlederrollen og vil i kombinasjon med kurs i kart og kompass og førstehjelp gi en god plattform for å lede turer i nærmiljøet.

Hva er en nærturleder?
En nærturleder har som oppgave å ta med folk ut på tur i nærmiljø der han eller hun allerede er lokalkjent. Nærturlederen leder gruppa gjennom hele turen, og har et spesielt ansvar for å skape trivsel og et inkluderende turmiljø. Ved behov går nærturlederen opp turen på forhånd.

Hva er en nærtur?
Nærtur er turer i naturpregede områder som er lett tilgjengelige og i nærheten av der folk bor og oppholder seg.

Målgruppe
Kurset egner seg for folk som allerede bidrar noe i forenings lokale aktivitetstilbud eller som lurer på om de skal engasjere seg.
Vi anbefaler alle våre frivillige til å ta DNT ambassadørkurs. I tillegg anbefales det at alle som praktiserer som nærturleder har deltatt på grunnkurs førstehjelp siste fem årene.

Målsetting med kurset
Etter endt kurs skal deltakerne ha kunnskap om og innsikt i nærturlederens ansvar og oppgaver. Dette innebærer kjennskap til hvordan planlegge kortere turer og aktiviteter i nærområdet, grunnleggende kunnskap om utstyr og bekledning for turer i nærområdet og kjennskap til det å være turleder med vekt på organisering og sosialt miljø.

Oppmøte: 
Kl 17-20 - på Innovasjonsparken på Ullandhaug i Stavanger

Pris:
NOK 100.- for medlemmer
NOK 250.- for ikke-medlemmer

Bli medlem 

 

Nærturlederkurs (919)

Har du lyst til å bli nærturleder? Eller har du allerede bidratt på turer og arrangementer, men ønsker mer kjennskap til nærturlederrollen? Stavanger Turistforening 60+ har startet opp et nytt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Frederik Hansen
  • Hans Gornitzka
  • Torhild Kalstø
  • Guro Waksvik