Gratis skredkurs for ungdomsmedlem i DNT (16-26 år) (436)

Kurs

Dato
13. mars kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Vinter, Skitur, Skred, Fjellsport
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
436
Dette arrangementet er over!

Er du mellom 16 og 26 år gammel, medlem i DNT og ønsker å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger rundt skred? Nå har du muligheten til å bli med på gratis dagskurs skred! Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her. Dagskurs skred gir en innføring i skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Det har som formål å gi deltakerne et innblikk i hvilke faktorer som må være tilstede for at et skred skal utløses, for eksempel vær- og snøforhold og ulike terrengformer. Kurset fungerer både som en introduksjon til temaet skred eller som en oppfriskning for deg som allerede har vært på skredkurs tidligere. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

 

Kurset skal gi deltakerne en grunnleggende innføring i når, hvor og hvordan det løsner skred. Etter kurset skal deltagerne være i stand til å kjenne igjen potensielt skredfarlige forhold gjennom kjennskap til vær, snødekke og terreng. Kurset gir videre en innføring i turplanlegging og vektlegger etablering av rutiner for å redusere risiko og håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd.

Holdningen som preger dette kurset er enkel: Unngå skredfarlige områder! Kurset handler om å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader, og enkle tiltak for hvordan man kan omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Gruppen vil deles i to: den ene halvparten vil være nordisk skredkurs og den andre halvparten vil være alpint skredkurs. Ved påmelding oppgir du om du ønsker alpint eller nordisk skredkurs, men det kan ikke garanteres at du får plass på den du helst ønsker. 

Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan forekomme. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Krav til deltakerne:
Grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat, drikke og orientering i vinterfjellet.

Aldersgrense: 16 - 26 år

Program:

Lørdag 13.mars: Vi møtes kl 09.00 ved STFs lokaler i Kannik (Olav Vs. gate 18) og kjører til fjells i felles buss. Dersom du har mulighet til det, kan du gjerne kjøre selv og møte gruppen på kursstedet (Legg gjerne igjen en kommentar om dette ved påmelding). Vi satser på å legge kursdagen til Hunnedalen. 

Pris: Gratis, men du må være medlem. Her kan du melde deg inn. No show fee kr. 500,- Dersom du ikke kan komme må du gi beskjed om dette til tale@stf.no.

Utstyr som deltakerne må ha med: fjellski (hvis får tildelt plass på nordisk skredkurs) eller randonèe eller telemarkski (hvis får tildelt plass på alpint skredkurs), spade, søkestang, kart, kompass samt utstyr for vinterskitur i høyfjellet. Ta med egen skredsøker hvis du har! Husk matpakke og drikke, gjerne også termos med noe varmt. 

Dersom du mangler noe av utstyret kan det enkelt leies på Frilager.no

Kart: Nordecas turkartserie Frafjord- Bjerkreimsheiane

Instruktører: Eivind Skare og Morten Stegarud

Anbefalt Litteratur: Skredskolen på varsom.no http://varsom.no/snoskredskolen/  

Vi anbefaler også boken Skikompis av Christer Lundberg Nes for de som har tid og lyst til å lese litt ekstra. Den vil gi kunnskap og forståelse om begrepene som blir brukt på kurset, men det er ikke et krav å ha lest den for å delta på kurset. Boken kan kjøpes i STFs tursenter ​​​​​​.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller låne utstyr via Frilager.no  

Gratis skredkurs for ungdomsmedlem i DNT (16-26 år) (436)

Er du mellom 16 og 26 år gammel, medlem i DNT og ønsker å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger rundt skred? Nå har du muligheten til å bli ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Morten Stegarud
  • Eivind Skare