Med STF 60+ på tur til Hardangervidda (744)

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 08:00
Til dato
8. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Hytte, Hyttetur, Hardangervidda, Vandring
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
744
Dette arrangementet er over!

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Store, flate vidder, rikt dyre- og planteliv og store variasjoner kjennetegner dette frodige høyfjellet. Turen går fra Tinnhølen til Stigstuv, videre til Rauhelleren og Sandhaug.

Planleggingsmøte:

Mandag 2. august kl. 17.00 i Klostersalen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18 i Stavanger. 

Program: 

Dag 1: Vi møtes på STF/Jernbanelokket klokken 0800 og kjører i private biler til Tinnhølen. Vi parkerer og følger merket sti til Stigstuv. En kort og lettgått tur på omtrent to timer. Vi installerer oss på Stigstuv Turisthytte, og får servert middag.

Dag 2: Etter en god frokost går vi østover på sørsiden av Stigstutua og på nordsiden av Holmetjønnan. I østenden av vannet tar av mot Tormodbrotet, her ligger ruinene av Holmetjønnlægret. Her skal det være en varde som trolig er minst 2000 år gammel. Bekken steingås i oset. Videre over Tormodfloti og mot de markerte Raudhellerskoran. Vi får fin utsikt over Langesjøen der Rauhelleren ligger vakkert til på gressvoller. Turen er 13,6 kilometer lang, men i relativt lettgått terreng. Vi tar gode pauser og regner med å bruke 6 timer på turen. Vi installerer oss på hytta, og får servert en god middag.

Dag 3: Etter frokost setter vi kursen mot Sandhaug. Vi går vestover på nordsida av Langessjøen til stidelet til Stigstuv og Trondsbu sørvest for Midstrandnuten. Videre på sørsida av Sunnaveggen til Bakketjønnbekken. Over Vombsflatene nord for Skrovstjønne, over Eriksbuegga og Eriksbudalen. Videre sørvestover på østsida av en høyde på 1346 ved Reinsmyrtjørna, og ned til hytta. Turen er 25 kilometer lang, og vi bruker nok hele dagen. Men ikke la dere skremme av distansen, det er lett terreng å gå i.

Dag 4: Vi spiser frokost, pakker går opp øst for Trondavadnutane, videre vest for Reinsmyrtjørna, gjennom Eriksbudalen og over Eriksbuegga. På helårsbru over Snero og videre langs kjørespor. Over Hellehalsen og nordøstover på vestsida av kjøresporet. Over demninga ved Tinnhylen og opp til parkeringsplassen der bilene er parkert.

Turledere:

Guro Waksvik, Torhild Kalstø mobil 932 24 244 og Gaute Njå. 

Priser:
Voksen medlem: kr 3400 / ikke medlem: kr 3800

Hva dekker prisen:

Prisen dekker turledelse, administrasjon, frokost og middag på de tre hyttene. Niste og eventuell termos må deltakerne betale selv. Deltakerne deler på utgifter til kjøring, bom og ferge. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Deltakere må ha gode fjellstøvler og klær for sommerturer i fjellet, og som er vann- og vindtette. Ullundertøy. Lue, vanter, gamasjer og hodelykt er lurt å ha med. Vi anbefaler ellers DNTs pakkeliste for sommerturer.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Anbefalt kart er Hardangervidda Topo 3000 Turkart, eller gå inn på kartmannen.no, finn området, og print ut i 1:25.000.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Med STF 60+ på tur til Hardangervidda (744)

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Store, flate vidder, rikt dyre- og planteliv og store variasjoner kjennetegner dette frodige høyfjellet. Turen går fra Tinnhølen til Stigstuv, videre til Rauhelleren og Sandhaug. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Torhild Kalstø
  • Guro Waksvik