Fjøløy fort (1307)

Fellestur

Dato
11. september kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rundtur, Høgt-Og-Lågt
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1307
Dette arrangementet er over!

Området rundt Fjøløy fort er blitt et meget populært turområde etter at det ble åpnet for allmennheten. Fortet ble i sin tid etablert av de tyske okkupasjonsstyrkene i 1941. Det ble overtatt av det norske forsvaret i 1945 og har vært et stengt område frem til 2011.

Det er mange stier i området. Både grusstier og stier i terreng, og man trenger ikke gå på stiene i det helt tatt. På turen skal vi innom Fjøløy fyr, og vi skal få med oss noe av historien fra krigen.

Det blir vandring i terrenget langs sjøen og vi skal etter hvert komme oss opp på toppen der STF sin hytte er lokalisert. Underveis får vi nok stifte bekjentskap med noen av øyas ville kaniner, som er et koselig innslag når man er på tur. Avslutningsvis blir det et besøk på Ørnafjellet med utsikt til blant annet Bokn, Skudeneshavn og Kvitsøy.

Gåtid:
ca. 3 timer.

Oppmøte:
Kl.11.00 på parkeringsplassen i slutten av Fjøløyveien.

Turledere:
Ragnar Egeland         Mob:    995 96 611        
Berit Egeland             Mob:    977 143 09            

Ta med:
Mat og drikke. og gode tursko.

Pris:
Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer. Vi har Vipps.

Påmelding:
På grunn av smittevern må vi avgrense gruppestørrelsen til maks 30 deltakere og vi krever påmelding for å delta. Vi følger STFs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Om det er mulig, vil vi øke deltakerantallet på turen.

Arrangør:
Turgruppa Høgt og Lågt som er en turgruppe med turer "for alle" i Jæren Turlag.

Fjøløy fort (1307)

Området rundt Fjøløy fort er blitt et meget populært turområde etter at det ble åpnet for allmennheten. Fortet ble i sin tid etablert av de tyske okkupasjonsstyrkene i 1941. Det ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ragnar Egeland
  • Berit Egeland