Fossbrekka - Lanes (1306)

Fellestur

Dato
14. august kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Høgt-Og-Lågt, Fram-Og-Tilbaketur
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1306
Dette arrangementet er over!

Turen går mellom høye fjell, langs elv og fossefall i et mektig og frodig landskap. Det er virkelig bare å glede seg til denne turen.

Turen mot Fossbrekka går på grusvei og grønnkledd traktorvei i slake oppoverbakker, og vi har ikke gått lenge før vi får behov for å stoppe opp for å fotografere. Vi møtes av mektige fossefall, vann og tjern på rekke og rad. Før toppen av Fossbrekka er det en gresslette som er populær å slå opp telt. På toppen av Fossbrekka går det en bro over elva/fossen – her er det også fint å slå opp telt.

Herfra går turen videre til Lanes på merka sti med høye fjell på begge sider. Vi svinger av mot Maudalsvatnet og går på sti gjennom skogen. Før vi kommer til Lanes krysser vi en steinur langs med vatnet. På denne etappen må vi krysse flere bekker, og en elv lenger inne. Den kan være litt stor, så godt fottøy er nødvendig og gjerne staver til hjelp når vi skal forsere bekken/elva.

Vel fremme på Lanes nyter vi medbrakt niste blant tuftene på den gamle husmannsplassen.  Her kan vi se over mot selveste Trollakyrkja som ruver over Maudalsvatnet. Det ligger og en flott restaurert lafta hytte her inne blant tuftene. Etter en god pause går turen samme veien tilbake til Espeland.

Man kommer til parkeringsplassen på Espeland ved å kjøre mot Veen fra Vikeså eller via Ålgård, Oltedal, Byrkjedal, og forbi Veen.
Turen er ca 10 km tur/retur og varer 4-5 timer inkludert pauser.

 • Oppmøte
  11.00 På parkeringsplassen ved Storånå i Espeland.
  Oppmøte Nærbø torg utgår grunnet Covid19
   
 • Turledere
  Gro Mabel Sele Anda, mob. 992 77 051     
  Anne Grete Madland Tjemsland , mob. 958 73 682   
   
 • Ta med
  Mat og drikke. og gode tursko
   
 • Pris
  Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer. Vi har Vipps.
   
 • Påmelding
  På grunn av smittevern må vi avgrense gruppestørrelsen til maks 30 deltakare og vi krever påmelding for å delta. Vi følger STFs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Om det er mulig, vil vi øke delttakerantallet på turen.
   
 • Arrangør
  Turgruppa Høgt og Lågt som er en turgruppe med turer "for alle" i Jæren Turlag.

Fossbrekka - Lanes (1306)

Turen går mellom høye fjell, langs elv og fossefall i et mektig og frodig landskap. Det er virkelig bare å glede seg til denne turen. Turen mot Fossbrekka går på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Gro-Mabel Sele Anda
 • Anne Grete Madland Tjemsland