Klart det går - Merket og Mjølkevegen i Valdres

Dette arrangementet er over!

Velkommen med til vår årlige tur til Merket på Golsfjellet i Valdres. Merket er et Rødekors anlegg og flott tilrettelagt både innendørs og utendørs for deg som har ekstra behov. Vi har med oss utstyrsleverandører som hjelper med tilpasninger på tur og forsøker hvert år å ha fokus på en hovedaktivitet. Først hadde vi to år med topptur, i fjor hadde vi sykkeltur på Mjølkevegen og det var så vellykket at vi ønsker å gjenta det i 2021. I tillegg blir det mulighet for småturer, - kanskje til og med en liten topptur, bålfyring, tilrettelagt kano/kajakk, friluftsyoga, seterbesøk mm. 

Turen er gjort tilgjengelig for deg som har behov for ekstra tilrettelegging, og er åpen for alle. 

Foreløpig program:
Det kan bli endringer i forhod til været. Programmet er også noe foreløpig frem til det nærmer seg. 

Torsdag: VELKOMMEN! (Oppmøte kl. 1700)
Fredag: Prøving av tilrettelagte sykler enten på Merket eller i fjellet. Frilufts-yoga. Sykkeltur. Utelunsj hvis været tillater det. Aktiviteter på tunet.
Lørdag: Sykkeltur på Mjølkevegen m/nydelig utsikt over fjellene i Valdres, Hemsedal og Jotunheimen. Turen er cirka 2 mil, men mulighet for å sykle kortere og lengre. Frilufts-yoga. Bålkos i lavvoen
Søndag: Fottur med lave skuldre. Seterbesøk. Kanopadling. Overnatting i svevetelt for de som ønsker det.
Mandag: Hjemreise etter frokost.

Klart det går er turer som er tilrettelagt for deg som har behov for en hjelpende hånd, til å bære bagasjen eller ledsaging.  Les mer om Klart det går her.

Sykler: Vi legger opp til at de som vil får låne en tilrettelagt sykkel som passer for seg. Vi vil kartlegge de enkeltes behov i forkant av turen på Mjølkevegen og vil strekke oss langt for at det er bra nok utstyr for alle. Har du egen sykkel du ønsker å bruke, så tar du den med deg. Du kan likevel låne en sykkel hvsi du øsnker det, men noen vil kanskje ønske å bruke sin egen. 

Mat: Mat er inkludert i prisen fra middag torsdag til og med frokost mandag.
Evt. kjøp av lunsj eller annet på Langestølen eller ellers i løpet av oppholdet, betales av den enkelte. Også evt drikke til maten.

Pris: Prisen er 3060,- for hele oppholdet og dekker kost og losji alle dager, lån av tilrettelagt sykkel, aktiviteter og turledelse.
200,- per natt for enkelttromstillegg. Har du behov for å ha med ledsager dekker vi oppholdet for din ledsager.

Transport: Alle må komme seg til Merket på egenhånd. Det er mulighet med buss til Leira og taxi opp for de som ikke har egen bil. Kjører man bil avhenger det hvor man reiser fra såklart, men Merket ligger på Golsfjellet litt nærmere Leira enn Hemsedal, så vi kan kanskje foreslå å kjøre Valdres opp og Hallingdal hjem igjen hvis du kommer fra Hønefoss, Drammen.

Ledsager: Har du behov for ledsager er denne med uten kostnad. Men du må gi oss beskjed ved påemdling hvis du har med ledsager. vi har begrenset med ledasgerplasser.
Har du egen ledsager er det flott, men om du har behov for ledsager så ta kontakt med oss så finner vi ut av det sammen. 

I forkant av påmelding er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for spørsmål om turen. Vi vil også etter påmelding kartlegge hvilke behov du har for tilrettelegging på Merket som på rommet, bespisning, toalletter osv. Og hvilken tilrettelegging du trenger iforhold til sykkel og andre aktiviteter. Et godt forarbeid er viktig slik at vi kan få en flott tur.

Påmelding: Kontakt Ellen Næsje på telefon: 95 24 06 07 epost: ellen.naesje@dnt.no for påmelding

Turen arrangeres med forbehold om støtte til fritidsaktiviteter fra Bur.dir

Velkommen med på sykkeltur på Mjølkevegen og et innholdsrikt opphold på Merket.

Mjølkevegen
Sykkelruta Mjølkevegen er på ca. 250 km dersom du sykler hele strekket mellom togstasjonen på Gol og togstasjonen på Vinstra. Men Mjølkevegen er også delt inn i etapper for tilrettelegge for vanlige folk, de færreste tar jo 250 km på strak arm! Etappene kan igjen deles opp i mindre turer og rundturer. Vi skal sykle en liten bit av Mjølkevegen, en vakker liten runde som snor seg på seterveg et sted mellom Vaset og Tisleidalen. Etappen som står beskrevet her er på 35 km, den runden vi skal sykle på turen "Klart det går - på Mjølkevegen" sykler kun deler av denne, Men gå gjerne inn og titt på bilder, mye av terrenget og utsikten er jo den samme. 

Merket
Usjenert og vakker beliggenhet ved den populære fiskeelva Tisleia, i nærheten av Golsfjellet ligger Rødekorsanlegget Merket. En fantastisk eiendom på 550 mål i naturskjønne omgivelser, med skog, elv og fjell som nærmeste nabo. Les mer om Merket

Klart det går - Merket og Mjølkevegen i Valdres

Velkommen med til vår årlige tur til Merket på Golsfjellet i Valdres. Merket er et Rødekors anlegg og flott tilrettelagt både innendørs og utendørs for deg som har ekstra behov. Vi har ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Harald Mælingen