Avlyst På ski i Suldalsheiene med DNT ung (412)

Fellestur

Fra dato
2. april kl. 12:00
Til dato
4. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ungdomstur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
412
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi bestiger Rogalands sjette høyeste fjell, Snønuten (1604 moh). Turen tar oss gjennom vinterparadiset Suldal og innom to av STFs hytter, Jonstølen og Stranddalen.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Aldersgrense
16-19 år

Planleggingsmøte

Tirsdag 30.mars kl. 18.00 på Tursenteret i Olav Vs gate 18 i Stavanger. 

Program

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl. 12.00. Bussen plukker oss opp utenfor STFs lokaler klokka 12:00 på selveste langfredag og tar oss til Mostølsparkeringen i Suldal, hvor vi spenner på oss skia og trasker den korte etappen opp til Jonstølen. På hytta disker vi opp med skikkelig turtaco og blir godt kjent med kosekveld i hytta mens vi bygger krefter til morgendagens etappe.

Dag 2 

Vi står opp tidlig, spiser skikkelig frokost og vasker oss ut før vi gyver løs på dagens etappe. Turen starter opp Rogalands sjette høyeste fjell, Snønuten, hvor vi med litt hell kan nyte en praktfull panoramautsikt og god lunsj før vi fortsetter innover fjellet. Veien videre tar oss de 16 kilometerne til vakre Stranddalen, hvor vi etter en laaang dag kan nyte en deilig middag og kosekveld.

Dag 3 

Søndag morgen koser vi oss med herlig frokost før vi igjenn spenner ski på beina. Turens siste etappe tar oss de seks kilometrene ned til parkeringsplassen i Saurdal hvor bussen plukker oss opp og kjører oss tilbake til Stavanger.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Turledere: Tilde Torkildsen, 98429795

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
600kr / 800 kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer transport, middager, turledere og overnatting i hytter. Frokost, lunsj og snacks medbringes av den enkelte.

Pakkeliste

Utstyr som deltakerne må ha med:
Vi anbefaler alle å følge DNTs pakkeliste for vinterturer. Husk hodelykt med ekstra batterier! 

Kjekt å ha med
Kortstokk, litt snacks, rett-i- koppen, marshmallows, skismøring. 

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Krav til deltakeren
Du må være i normalt god form og være vant til å gå på ski i fjellet. Den lengste dagsetappen er omtrent 20 km lang og tar rundt 5-6 timer. Alle bærer sekk med eget utstyr pluss litt av den felles maten. Turen er alkoholfri. 


Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Foldøy Klingsheim, på e-post tale@stf.no.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT ung-arrangementer 
DNT ung Program

Følg oss på Facebook og Instagram

På ski i Suldalsheiene med DNT ung (412)

Vi bestiger Rogalands sjette høyeste fjell, Snønuten (1604 moh). Turen tar oss gjennom vinterparadiset Suldal og innom to av STFs hytter, Jonstølen og Stranddalen. For at denne aktiviteten skal være trygg ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ragnhild Strømø Orheim
  • Tilde Hoel Torkildsen