Forsommertur i Bjerkreimsheiene (518)

Fellestur

Fra dato
21. mai kl. 16:00
Til dato
23. mai
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
518

Hvorfor reise langt av sted, når noen av de vakreste fjellområdene ligger her i Rogaland? Denne helgen drar vi på fellestur til Kvitlen-traktene hvor vi skal vandre både Søre- og Nordre Kvitladalen, samt Austdalen. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Avreis og transport:
Avreise fra Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger fredag ettermiddag kl16:00 med private biler.

Planleggingsmøte: 
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 18.mai kl 18 i Tursenteret.

Dag 1: 
Vi kjører fra Stavanger til Bjordal fredag ettermiddag kl 16. Fra Bjordal går vi opp til Kvitlen hvor vi har første overnatting. Det blir litt stigning i starten av turen, men vi tar oss god tid og nyter naturen på turen inn til Kvitlen-hytta. Dagens tur er cirka 5,3 km og vi beregner rundt 2 timer gange.

Dag 2: 
Etter frokost vasker vi ut av hytta og gjør oss klare for dagens etappe til Støle. Vi skal idag følge stien opp i den vakre Nordre Kvitladalen til Hovlandstølen, og videre østover i Austdalen til hytta på Støle. Vi holder et rolig tempo og tar flere pauser underveis. Dagens tur er cirka 11 km og 5 timer gange

Dag 3:

Idag går turen gjennom den nydelige Søre Kvitladalen via Kvitlen-hytta, og deretter retur tilbake til Bjordal. Dagens tur er 12-13 km og 5 timer gange. Vi legger inn godt med pauser underveis.

Turledere:
Fredrik Nilsen, 93054942, June Warland, og Åse Sellereite

Priser:
Voksen medlem/ ikke medlem: Kr 900 / kr 1300. 

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting og middager, samt admin. Frokost, niste, tørrmat, termos, etc. må en ta med selv. Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Alle deltakerne må ha godt utstyr for ferdsel i høyfjellsterreng. Det inkluderer blant annet hodelykt med nok lysstyrke og batterikapasitet. Nødvendig utstyr avtales på planleggingsmøtet.

Krav til deltakerne: 
Deltakerne må være i fysisk form til å kunne bære egen sekk samt fellesutstyr hele turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Forsommertur i Bjerkreimsheiene (518)

Hvorfor reise langt av sted, når noen av de vakreste fjellområdene ligger her i Rogaland? Denne helgen drar vi på fellestur til Kvitlen-traktene hvor vi skal vandre både Søre- og Nordre Kvitladalen, samt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Fredrik Nilsen
  • June Warland
  • Åse Sellereite