I vakkert fjellterreng fra Kvanndalen til Bleskestadmoen (539)

Fellestur

Fra dato
24. september kl. 15:00
Til dato
26. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
539
Dette arrangementet er over!

Bleskestadmoen er Stavanger Turistforening sin aller eldste hytte. Her var det folksomt i de tidene det var stølsdrift på stølene. Her møttes suldøler og austmenn til hestehandel og annen handel. Bleskestadmoen som ble bygd i 1871, ble restaurert i 2001 og ligger nydelig til på en stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Bli med og nyt en høsthelg til det nydelige området! 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Fredag: Vi møtes klokken 13:45 og kjører i private biler til Nesflaten og videre mot Bleskestad, hvor vi parkerer et par biler til hjemreisen. Videre kjører vi på anleggsvei til Kvanndalsdammen. Turen til hytta tar 1,5 til 2 timer i småkupert, lett terreng. Innkvartering på STFs hytte samt grunneierens nabohytte. En enkel varmrett og sosialt samvær.

Lørdag: Etter frokost og utvask går vi tilbake til stikryss ved stølen på Hellerberget, 600 meter fra Kvanndalshytta. Videre langs elva ned til Tronggjo og over på helårsbro som ble montert i 2018. Fra broa er det omtrent 2 km opp til gammel sti. Det er mer enn 300 høydemeter opp og noen steder svært krevende og bratt. Det er montert kjettinger par steder for å gjøre det litt enklere å komme seg trygt forbi. Belønningen er at det er flott utsikt på hele turen opp til den gamle stien. Over Skorpeskardet er det flott høyfjellsterreng ned til Sandvatnet. Videre til anleggsveien fra Bleskestad som følges over Sandvatndammen. Herfra ned Reinskvelven i småkupert terreng forbi Klauvskeimoen. Elva krysses på helårsbro før den siste kneiken hvor hyttene kommer til syne. Lett tur videre fram til hyttene. Vi lager en god middag!

Søndag:
Felles frokost, utvask og retur tilbake til bilene på Bleskestad.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 21. september kl 18 i Tursenteret i Kannik. På planleggingsmøtet blir vi enige om kjøring og snakker litt om hva slags utstyr som er greit å ha med seg. 

Frammøte: 
Frammøte utenfor huset til Stavanger Turistforening fredag kl. 13:45
Adresse: Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger
 

Turledere:  Gaute Njå, 95064005, og Guro Waksvik

Priser medlem/ ikke medlem:  900,-/ 1300,-

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, felles middag fredag og lørdag. Frokost, lunsj, øvrig tørrmat, snacks og drikke dekkes av den enkelte. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:

Ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk på 10-15 kg. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

I vakkert fjellterreng fra Kvanndalen til Bleskestadmoen (539)

Bleskestadmoen er Stavanger Turistforening sin aller eldste hytte. Her var det folksomt i de tidene det var stølsdrift på stølene. Her møttes suldøler og austmenn til hestehandel og annen handel. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Guro Waksvik
  • Hege Jåsund