Avlyst Skitur i Øvre Sirdalsheiene (505)

Fellestur

Fra dato
29. januar kl. 15:30
Til dato
31. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
505
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Denne turen er avlyst av hensyn til smittevern.

Nydelig tur i Sirdalsheiene tidlig vinters. Terrenget vi skal gå i er varierende, og Heiberghyttene vi overnatter på er to sjarmbomber med sjel og historie i veggene. De er ikke bare koselige turisthytter, men små museum langt til fjells.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Dag 1 - Turstart

Vi kjører i private biler til Ådenram på fredags ettermiddag. Så bærer turen innover langs Flatstøldalen og anlegsveien til Grautherller i mørket med hodelyktene på. Det blir sen ankomst til hytta, liten mat-bit før en finner sengene.

Dag 2 

På lørdagsmorgen spiser vi frokost, lager matpakke, pakker sekkene og spenner på skiene. Klar for ny dag og nye opplevelser! Turen får fra Grauthellervatnte, opp langs Godfardalen, over Grønaplasstjødnene til Heibergshytta Storevatn. Der blir det felles middag og overnatting.

Dag 3

På søndag spiser vi frokost, lager matpakke og gjør oss klare til hjemreisen. Da går turen via Taumevatn og tilbake til Flatstøldalen. Hvilken rute vi velger fra Storevatn til Ådneram avhenger litt av føret, men mange flotte utforkjøringer blir det og en flott tur

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet, men vi får en fin skitur uansett!

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middager. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuell bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger onsdag 27.januar kl 19.30.

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, skistøvler og bekledning for skiturer i vinterfjellet, samt solbriller/slalombriller, hodelykt til utebruk, og sovepose/lakenpose. 

Minimum halvparten av deltakerne må videre ha med snøspade, den andre halvparten må ha sovepose, vindsekk og liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste for skiturer i vinterfjellet følges. 

Turledere:
Margaret Åsly, 45272695, og Odd Erik Haugstulen

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Frafjord- og Bjerkreimsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Skitur i Øvre Sirdalsheiene (505)

Nydelig tur i Sirdalsheiene tidlig vinters. Terrenget vi skal gå i er varierende, og Heiberghyttene vi overnatter på er to sjarmbomber med sjel og historie i veggene. De er ikke bare koselige turisthytter, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Odd Erik Haugstulen
  • Margaret Åsly