Avlyst Skitur til Snønuten - Suldals Dronning (510)

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 16:00
Til dato
21. mars kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
510
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Sett av helgen og bli med på en nydelig topptur med fantastisk utsikt og flotte nedkjøringer. Vi bestiger Snønuten, "Suldals dronning", 1606 moh etter en god natt på Jonstølen. Dette er en kjempeflott, men forholdsvis krevende tur i Suldalsheiene, på mange måter majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdelsveier og flotte godt bevarte stølsområder, som forteller om en annen tid i fjellet. Vi besøker Snønuten, overnatter på den flotte Jonstølen hytta, går videre til Krossvatn og returnerer derfra. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte: 
Digitalt planleggingsmøte onsdag 17.03 kl. 20. NB: Skriv inn korrekt e-postadresse for å bli invitert
 

Avreise: 

Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 16.

 

Dag 1: 

Fredag kjører vi fra Stavanger i 16-tiden til Bråtveit og så langt vi kommer mot p-plassen til Jonstølen. Vi går en kort kveldstur inn dit på ski og spiser noe varmt til kvelds sammen.

 

Dag 2: 
Gled dere til en lang og flott dag. Vårt mål for dagen er Snønuten 1606 m.o.h. Hvis været er fint får vi en fantastisk utsikt over store deler av Suldalsheiene.  Turen opp til toppen er 7 - 8 km lang og har en stigning på ca 1000 høydemeter. Etter å ha besøkt toppen, renner vi ned til Krossvatn. På hytta fyrer vi opp ovnen, lager middag og overnatter. Tidsforbruk bestemmes av vær og føre men hele dagen går med. 


Dag 3: 

Det blir retur fra Krossvatn via Steinkilen. 

 
Vi tar forbehold om rute/trasse endringer etter værforhold.

Turledere:   
Elise Constance Fodstad og Harald Torkildsen

Priser: 
Voksen medlem: 900,- / ikke medlem: 1300,-.  

Hva dekker prisen: 
Prisen dekker turledelse, middager som lages på hyttene, havregrøt til frokost lørdag og søndag, og overnatting. Deltakerne sørger selv for annen tørrmat, niste, drikke og termos. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Kart: 
Turkartet Suldalsheiane 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med: 
Deltakerne må ha god bekledning for vinterfjellet, gode fjellski med stålkanter, voks/klister og skifeller, staver med gode pigger, samt hodelykt. Deltakerne må ha med fjellsikkerhetsutstyr som spade, søkestang, vindsekk, sovepose eller liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Deltakerne tar med egen tørrmat (niste, termos) for hele turen. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste  for skiturer i vinterfjellet følges. 

Utstyr som kan være kjekt å ha med: 
GPS, kart og kompass

Maks antall deltakere: 
Det er deltakerbegrensning på 12 stk hvorav minst 3 personer må disponere bil som har plass til ryggsekker, ski og utstyr. 

Krav til deltakerne: 
Turen går i utfordrende terreng. Deltakerne må være i god form, ha gode skiferdigheter og beherske kjøring på ski i bratt terreng. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne litt ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Skitur til Snønuten - Suldals Dronning (510)

Sett av helgen og bli med på en nydelig topptur med fantastisk utsikt og flotte nedkjøringer. Vi bestiger Snønuten, "Suldals dronning", 1606 moh etter en god natt på Jonstølen. Dette er en kjempeflott, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Harald Thorkildsen
  • Elise Constance Fodstad