Toppturhelg til Urdalsknuten (510)

Fellestur

Fra dato
29. april kl. 15:00
Til dato
1. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
510
Dette arrangementet er over!

Fjellskitur til Storevatn, men dagstur til Urdalsknuten. Om det skulle bli aktuelt besøker vi også/eller andre topper i området.

Planleggingsmøte: 
Digitalt på teams onsdag 27. april kl. 19:30. 

Avreise: 
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 15.

Dag 1: 
Vi kjører i private biler inn til Duge på fredags ettermiddag. Så bærer turen innover Gofordalen, over til Grøna Plass og innover til Storevatn . Det blir sen ankomst til hytta, liten matbit før en finner sengene.

Dag 2: 
På lørdags morgen spiser vi frokost, lager matpakker og spenner på skiene. Klar for ny dag og nye muligheter - hvilke topper står for dør ? Om været og føret tillater det så står Urdalsknuten for dør, eller Skrolletødnan? Uansett flott dag på ski i Øvre Sirdalsheiene. Der blir det felles middag og overnatting. Om været og føret er bra fortsetter turen videre ned til Kringlevatn, men dette avklares på planleggingsmøtet.

Dag 3: 
På søndag spiser vi frokost, lager matpakker og gjør oss klar til hjemreisen. Da går turen via Grønaplass før kanskje en avstikker over Holmevasshiea, ned til Duge ?

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris medlem i DNT / ikke medlem:
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Frukt, niste, tørrmat, termos, etc. må en ta med selv. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte: Det blir ikke planleggingsmøte, men turlederne sender ut informasjon på e-post en ukes tid før turen. Samkjøring organiseres pr. e-post.

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på fjellski med ryggsekk. Det er mulig å leie fjellski og annet friluftsutstyr på Frilager.no

Turledere:
Margaret Åsly, 45272695 og Elise C. Fodstad

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer. Husk god hodelykt med ekstra batteri, da fredagens tur går i mørket. Alle må ha plass til litt fellesmat øverst i sekken. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Toppturhelg til Urdalsknuten (510)

Fjellskitur til Storevatn, men dagstur til Urdalsknuten. Om det skulle bli aktuelt besøker vi også/eller andre topper i området. Planleggingsmøte:  Digitalt på teams onsdag 27. april kl. 19:30.  Avreise:  Oppmøtested ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Margaret Åsly
  • Elise Constance Fodstad