Avlyst Drømmetur i Suldalsheiene - Jonstølen, over Snønuten til Krossvatn (512)

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 15:00
Til dato
25. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
512
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Snønuten (1606 m.o.h.) er med sin karakteristiske pyramideformede topp, synlig fra store deler av Suldalsheiene. Utsikten fra toppen er uvirkelig og favner store deler av Ryfylkeheiene. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte: 
Stavanger Turistforening - Tursenteret, Olav Vs gate 18, tirsdag 20. april kl. 18.
 

Avreise: 

Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 15.

Dag 1: 

Vi drar i privatbiler fra Stavanger kl. 15. Ca. 4 timers kjøring inn til Vetrhus i Suldal. Parkering ved Mosvatnet eller så langt veien er farbar. Deretter må fjellskia fram. 3-4 km skitur i skumring og mørke langs anleggsvei og Mosstronda til Jonsstøl turisthytte. Husk hodelykt. 1 - 1,5 time. Vi lager en enkel varmrett på hytta.

Dag 2: 
Etter frokost gjør vi oss klar for skitur til Krossvatn. Dette blir en lengre dag på 15 km. Vi går mot sør inn Kyrkjesteindalen og opp skaret til Kaldevatn på vel 1100 moh. Deretter dreining mot sørøst over flere småvann inntil vi er på Krossvatn turisthytte. Ca. 6 timers tur. Felles middag om kvelden.


Dag 3: 

Toppdag! Etter frokost går vi 2 km tilbake samme vi som vi ankom dagen før. Deretter dreier vi mot nord og nordvest inntil vi kommer opp på Svartavatnet på 1245m. Deretter beste trase opp på Snønuten. Her er det en utrolig utsikt når været er bra! Etter toppen blir det fine nedkjøringer mot nedre Reindalen. Til slutt ned forbi Jonsstøl og tilbake til bilene. Dette blir en lang dag på nærmere 20 km, 7-8 timer. Til slutt hjemreise.

 
Vi tar forbehold om rute/trasse endringer etter værforhold.

Turledere:   
Gaute Njå, 95064005 og Tove Sivertsen

Priser: 
Voksen medlem: 900,- / ikke medlem: 1300,-.  

Hva dekker prisen: 
Prisen dekker turledelse, middager som lages på hyttene, overnatting. Deltakerne sørger selv for tørrmat, niste, drikke og termos. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Kart: 
Turkartet Suldalsheiane 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med: 
Deltakerne må ha god bekledning for vinterfjellet, gode fjellski med stålkanter, voks/klister og skifeller, staver med gode pigger, samt hodelykt. Deltakerne må ha med fjellsikkerhetsutstyr som spade, søkestang, vindsekk, sovepose eller liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Deltakerne tar med egen tørrmat (niste, termos) for hele turen. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste  for skiturer i vinterfjellet følges. 

Utstyr som kan være kjekt å ha med: 
GPS, kart og kompass

Maks antall deltakere: 
Det er deltakerbegrensning på 12 stk hvorav minst 3 personer må disponere bil som har plass til ryggsekker, ski og utstyr. 

Krav til deltakerne: 
Turen går i utfordrende terreng. Deltakerne må være i god form, ha gode skiferdigheter og beherske kjøring på ski i bratt terreng. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne litt ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Drømmetur i Suldalsheiene - Jonstølen, over Snønuten til Krossvatn (512)

Snønuten (1606 m.o.h.) er med sin karakteristiske pyramideformede topp, synlig fra store deler av Suldalsheiene. Utsikten fra toppen er uvirkelig og favner store deler av Ryfylkeheiene.  For at denne aktiviteten skal ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Tove Sivertsen