Avlyst Skitur i Bjerkreimsheiene (511)

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 15:30
Til dato
28. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
511
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

En flott skitur i Bjeerkreimsheiene. Turen går for det meste utenfor merket løype som begynner og avsluttes i Skreådalen via Tomannsbu og Støle. Om forholdene er bra, blir kanskje turen utvidet til Kvitlen.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 15.30. Vi kjører i private biler til Skreå på fredags ettermiddag. Så bærer turen innover langs Skreådalen med hodelykter, opp Hellarkvæven og videre innover til Tomannsbu. Det blir sen ankomst til hytta, liten matbit før en finner sengene.

Dag 2 - Turdag
På lørdags morgen spiser vi frokost, lager matpakker, pakker sekkene og spenner på skiene. Klar for ny dag og nye muligheter. Turen går fra Tomannsbu ned til Vassvollvatnet, innover nord for Blåfjell. Videre langs Olavvatnet og Homman og så en flott nedkjøring til Støle. Der blir det felles middag og overnatting. Om været og føret er bra fortsetter turen videre ned til Kvitlen, men dette avklares på planlegginsmøtet.

Dag 3:
På søndag spiser vi frokost, lager matpakker og gjøs oss klar til hjemreisen. Da går turen via nedre- og øvre Skeidsvatn, og turen avsluttes med en fin nedkjøring i Skjeidsdalen.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet pga. føret og/eller været, men flott skitur skal det bli uansett!

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
T
urledelse, overnatting, felles middag og administrasjon. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger  onsdag 24.februar kl.19.30 i det hvite huset. Detaljene for selve turen, avreise/oppmøte avtales på planleggingsmøtet. Minimum halvparten av deltakerne må ha med snøspade, den andre halvparten må ha sovepose, vindsekk og liggeunderlag, dette fordeles på planleggingsmøte. 

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på fjellski med ryggsekk.

Turledere:
 Margaret Åsly, 45272695, og Gunn Grefstad

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter
Fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, solbriller/slalombriller, hodelykt til utebruk med ekstra batterier, og sovepose/lakenpose. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Bjerkreimsheiene 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Skitur i Bjerkreimsheiene (511)

En flott skitur i Bjeerkreimsheiene. Turen går for det meste utenfor merket løype som begynner og avsluttes i Skreådalen via Tomannsbu og Støle. Om forholdene er bra, blir kanskje turen utvidet til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gunn Grefstad
  • Margaret Åsly