Vårskitur med 17.mai Feiring i Taumevassheia (517)

Fellestur

Fra dato
15. mai kl. 09:00
Til dato
17. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellski, Topptur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
517

Kan du tenke deg en flottere 17.mai feiring enn å gå på ski i vårsnø i et av landets flotteste fjellområder? Vi spenner på oss skiene og nyter de siste restene av vinteren i Sirdalsheiene. Dette er en flott mulighet til å være med på en av årets siste skiturer i et fantastisk flott fjellområde. På denne tiden av året er det ennå godt med snø og fint skiføre når en kommer høyere enn 900/1000 moh. Idyllen er komplett når noen av elvene begynner å komme frem, og en kan både se og høre at våren er i anmars.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte: 

Vi vil avholde et planleggingsmøte onsdag 12.mai kl 19.30 på STF huset i Olav Vs gate 18

Turledere

Margaret Åsly og Tove Sivertsen

Praktisk informasjon:

Avreise: Vi samles på parkeringsplassen utenfor STF i Kannik lørdag kl 0900 og kjører til bommen på vegen ved Suleskard i privatbiler.

Dag 1: Vi bærer skiene på sekken langs vegen oppover skaret til en finner snø og skiføre. Går på ski over Taumevassheia til Storevann hytta (ca 1000 moh). Denne dagsetappen er ca 15 km lang og går delvis i kupert terreng. På hytta lager vi middag og overnatter.

Dag 2 : Etter frokost på hytta går de neste 10 km opp til Urdalsknuten (1434 moh) hvor vi spiser lunsj og nyter utsikten. Videre går tuen bratt ned, mer enn 500 høydemeter, til Rosskleppfjorden (ca 900 moh). Vi går over isen på Rosskleppfjorden og følger elva opp til Svartenut hytta (1000 moh). Dagens etappe er delvis meget kupert, den totale distansen er 18 km. Vi lager middag og overnatter på hytta.

Dag 3: På mandag krysser vi Rosskleppfjorden vestover og opp til Taumevassheia via Bekkjedalsnuten (1192 moh) hvor det er god utsikt, før vi svinger ned mot Suleskar. Total er dags etappe på 1x km i kupert terreng.

Utstyr: Det anbefales fjellski med kortfeller. Ta med hodelykt, sengetøy og antibac. Se ellers vår pakkeliste for vinterturer

Alle deltakere må ha med sekk med mat, klær og nødvendig utstyr. Selv om det er varmere i mai enn midtvinters, må man ha klær og utstyr beregnet for en vinterdag med snø/ regn /kulde/ vind. Husk ullundertøy, varme og vanntette klær, solkrem, solbriller, termos, sitteunderlag og mat nok til frokoster og lunsjer. Om du har, er det greit om du tar med vindsekk og snøspade.

Priser:
Medlem: kr 900,- og Ikke medlem: kr 1300,-


Hva dekker prisen?
Administrasjon, overnatting, middag fredag og lørdag, og turledelse. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Vårskitur med 17.mai Feiring i Taumevassheia (517)

Kan du tenke deg en flottere 17.mai feiring enn å gå på ski i vårsnø i et av landets flotteste fjellområder? Vi spenner på oss skiene og nyter de siste restene av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Margaret Åsly
  • Tove Sivertsen