Avlyst Høyfjellstur over Skrollatørnane (513)

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 14:30
Til dato
18. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Storevatn, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
513
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Høyfjellstur over Skrolletørnane på 1383 moh med fantastisk utsikt over Sirdalsheiene og Rosskreppfjorden hvis været er med oss! Vi går inn til Taumevatn fredag kveld. En fin tur med hodelykter! Hele lørdagen er til disposisjon og Skrolletødnane er målet, men skulle ikke været være med oss er det mange andre fine turmål i området som en plan B før vi tar oss inn til Heibergtunet Storevatn hvor vi overnatter. Søndagen går vi igjen mot Taumevatn i høyden på østsiden og rett sørover mot Anglaugknuten og Bekkjedalsnuten før vi dreier ned mot Flatstøldalen. Er vær og føre fint er det mulighet for litt skiglede i området rundt Storevatn på lørdags ettermiddag. NB! Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 14.45. Vi samler opp deltakerne og kjører med private biler. Avreise fra Stavanger Kl. 15:00. Bilene parkeres nær Flatstøldalen og vi tar oss inn til Taumevatn på kvelden hvor vi spiser kveldsmat.

Dag 2 - Turdag

Hele lørdagen er til disposisjon og vi går topptur til Skrålletødnane (1368 moh) før vi tar ned til Storevatn og overnatter.

Dag 3:
Vi går over Storevatn og tar oss opp i høyden øst for Taumevatn og videre rett sør mot Anglaugknuten og Bekkjedalsnuten og så sør-vestover ned Store Bekkjedalen til vi møter Flatstøldalen og ned til bilene.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, onssdag 14. april kl. 18:00. Fordeling av biler og oppmøtested avtales på planleggingsmøtet.

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Turledere:
Ulf Moltu, 97798670, Margaret Åsly

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Setesdal Vesthei Nord, 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Høyfjellstur over Skrollatørnane (513)

Høyfjellstur over Skrolletørnane på 1383 moh med fantastisk utsikt over Sirdalsheiene og Rosskreppfjorden hvis været er med oss! Vi går inn til Taumevatn fredag kveld. En fin tur med hodelykter! Hele ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Margaret Åsly
  • Ulf Moltu