Rallarvegen sykkeltur og fottur med overnatting på Finse og Hallingskeid (529)

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 07:30
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane, Sørlandet (se kart)
Turkode
529
Dette arrangementet er over!

Bli med og opplev Rallarvegen på sykkel! Dette blir en uforglemmelig helg med mange høydepunkt. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Dag 1
Vi kjører fra Kannik i egne biler kl 0730 til Haugastøl. Der henter vi sykler og sykler til Finse, 27 km. Vi overnatter på Finsehytta og får oss en 3 retters middag.

Dag 2
Etter frokost blir det fottur til brekanten av Hardangerjøkulen – ca 5 timer. Først går vi et kort stykke sørøstover på Rallarvegen langsmed jernbanen til østenden av Finsevatnet. Videre på sti over demninga og til stidelet til Krækkja og Kjeldebu. Herfra opp mot sørvest og så i retning mot stupet i østre kant av Nordre Kongsnuten og på sommerbru over elva fra Middalen og oppover moreneryggene mot Blåisen. Merkinga fører inn mot brefoten. Med lett dagstursekk går turen raskere enn angitt. Etter fotturen sykler vi til Hallingskeid (21 km) for overnatting. Vi sykler forbi Fagernut turens høyeste punkt på 1343 m.o.h hvor det er kafe og hvor det serveres kaffe og vafler. Felles middag om kvelden.

Dag 3
Vi sykler 34 km til Flåm. Vi skal sykle forbi Vatnahalsen hotell, før nedkjøringen i Flåmsdalen. Her er det 21 krappe hårnålsvinger og mye løs grus. Vel nede i Flåm tar vi den berømte Flåmsbanen opp til Myrdal hvor vi tar tog tilbake til Haugastøl og retur med bilene hjem. Vi er tilbake i Stavanger sent søndag kveld.

Planleggingsmøte:
10.august kl 20 i I klostersalen (2.etasje) i Olav Vs gate 18 i Kannik. Det må være 10 påmeldt for at turen skal bli gjennomført. 

Turledere: Kjersti Stangeland (99119922) og Espen Sundet Nilsen

Mat:
Ta med niste fram til middag fredag kveld. Det kan kjøpes mat på Finse/Hallingskeid eller ha med medbrakt – til frokost søndag og resten av turen. Ta med det dere vil ha å drikke.
Det er begrenset utvalg i proviant på selvbetjeningshytter, så det kan være nødvendig å handle inn alternativ mat på forhånd dersom du har matallergi. Her er en generell oversikt på proviant.

Priser:
Medlem 3600,- ikke medlem 3950,- 
Turen må ha minimum 10 deltakere for å kunne bli gjennomført.

Kart: 
Hallingskarvet 1:50 000

Hva dekker prisen:
Turledelse og admin. Leie av sykler på Haugastøl (syklene leverer vi fra oss i Flåm). Overnatting på Finsehytta med dusj, 3 retters middag, frokost, niste med påfyll av termos. Overnatting på Hallingskeid inkl. middag som vi lager av mat fra proviantlageret og havregrøt til frokost. Lusnj  søndag må hver enkelt dekke selv og kan kjøpes fra proviantlageret, samt tog Flåm – Myrdal, Myrdal- Haugastøl.

Inngår ikke i prisen:   
Det som ikke dekkes er frokost og lunsj fredag. Frokost på søndag utenom havregrøt og lunsj. Bil og ferge dekkes ikke, vi legger opp til privatkjøring, , dette gjøres opp for hver bil x 3 kr/km+ ferje og bompenger. Sykkelvesker kan evt. leies på Haugastøl.. Med 4 stk i bil vil det bli ca 600,-  pr stk + ferje (250,-)

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Sykkelhjelm er påbudt, hjelmlue eller buff, sykkelbukse kan være grei å bruke, sko egnet til sykling (ikke alltid store fjellstøvler er hensiktsmessig), hansker/ fingerhansker til utforkjøringer, drikkeflaske (termos), lakenpose, sykkellykt/hodelykt, penger/kort og medlemskort i DNT, nødvendige medisiner og solbriller/faktor. Bekledning ellers som en tur høst/sommerstid i høyfjellet, se DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.  

Krav til deltakerne:
Generell god form.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening


 

Rallarvegen sykkeltur og fottur med overnatting på Finse og Hallingskeid (529)

Bli med og opplev Rallarvegen på sykkel! Dette blir en uforglemmelig helg med mange høydepunkt.  For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kjersti Stangeland
  • Espen Sundet Nilsen