SignaTUR - Ryfylkeheiene på langs etappe 3 (524)

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 09:00
Til dato
1. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Langtur, Signatur, Ryfylkeheiene
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane, Sørlandet
Turkode
524
Dette arrangementet er over!

Interessen for lange hytte-til hytte-turer i norske fjell og fjorder øker. Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Ryfylkeheiene på langs er en langtur som gir deg Ryfylkeheiene på sitt beste, en dannelsestur som bør være på enhver rogalendings "bucket list". Se alle etappenebeskrivelsene her og bli med oss på fellestur (tur 522, 523, 524 og 525).

Ryfylkeheiene på langs, etappe 3, Børsteinen - Blåfjellenden
3 dagsetapper, 32,5 km. Fra Børsteien følger ruta en gammel drifteveg hvor varder gjør stien lett å finne, selv om det mangler røde T-er langs deler av ruta. Turen videre gir utsyn over store deler av Frafjordheiene. Fra Sandvatn følger du stien til Blåfjellenden, før en ender opp ved riksvei 45 i Hunnedalen. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 27,juli kl 18 i Olav V`s gate 18, 4005 Stavanger.

Avreise (tid, sted og transportmiddel):
Samkjøring i privatbiler til Sirdal fredag morgen. Retur fra Hunnedalen søndag ettermiddag. 

Dag 1,Børsteinen - Sandvatn
Løypa starter i sør-østlig retning før den dreier sør-vestlig ved Brattabrotjørni. Hele ruta følger gammel drifteveg hvor gamle varder gjør stien lett å finne, selv om det mangler røde T'er langs deler av ruten (dette er på grunn av ønske fra grunneier og vernebestemmelser). Videre etter Børsteinvatnet og Brattabrottjørni går ruta over Halvfarhei, nord for Simleknuten og sør for Vasstjørni. Så mot Halvfardalen, langs Halvfartjørn, og opp et lite dalføre. Elva krysses på helårsbro like før Sandvatn.

Dag 2, Sandvatn - Blåfjellende
Fra Sandvatn gjennom småkupert terreng frem til stiskillet mot Lortabu og Blåfjellenden. Vi går opp mot Blåfjellenden, opp ryggen på Stutaheia og gjennom karrig høyfjellsterreng. Fra varden (1078 moh) er det utsyn over store deler av Frafjordheiene. Her er det stidele til Høgaleitet. Følg løypa mot Blåfjellenden videre nedover mot Langavatnet som passeres  på sørsida. Bratt ned til Leitesåna og langs denne på østsiden, forbi den lille gjeterhytta og over Leitesåna som passeres på helårsbro.

Dag 3, Blåfjellenden - Hunnedalen
Ruta starter bratt opp til platået vest for Leitesvatnet. Videre gjennom blankskurt høyfjellsterreng. Herfra følger løypa den gamle drifteveien via Fossalegå og gjennom Olaskardet. Vi går i vekslende høyfjellsterreng langs vestsida av Tverråni, og fortsetter på drifteveien forbi Futesæte og videre til Høgaleitet og Rv 45 i Hunnedalen.

Turledere: Guro Waksvik


Mat:
Middag er inkludert. Ta ellers med brødmat og pålegg til frokost og niste. Det er ikke proviant på hyttene.

Priser:
Medlem 900,-, ikke medlem 1300,-.

Hva dekker prisen:
Admin, turledelse, overnatting og middag. Deltakerne må selv sørge for tørrmat, niste og termos. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Sovepose/lakenpose, ellers vanlig utstyr for overnattingsturer i fjellet. Godt fottøy viktig. Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.  

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god form, kunne bære ryggsekk på 8-12 kg og kunne gå med sekk i 8-10 timer.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening


 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Guro Waksvik
  • Håvard Hansen