Fjelltur med vinkurs på Flørli (534)

Fellestur

Fra dato
3. september kl. 15:30
Til dato
5. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gourmet, Hyttetur, Sandsa, Vinkurs
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
534

Turistforeningen gjentar suksessen med fjelltur og vinkurs, men denne gangen på Flørli Turiststasjon i Lysefjorden! Vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt frem til hytta hvor det blir vinkurs og mat som passer til sesongen. Det blir dagstur opp de 4444 trappetrinnene på lørdagen. Perfekt kombinasjon for deg med interesse for både fjell, vin og god mat!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Fredag: 
Vi tar båtavgangen Lauvvik 16.45 og ankommer Flørli 17.30. Vi avtaler evt felles kjøring på planleggingsmøtet. Fremme på hytta tilbereder vi en god felles middag.

Lørdag: 

Etter kaffe og frokost går vi en dagstur. Vi går opp den 4444 trinn lange Flørlitrappen, følger anleggsvei til Stora Flørvatnet og merket løype tilbake til Flørli, 3-4 timer. Husk å ta med badetøy! Deretter bærer det tilbake til hytta for å gjøre klar til middag og dekantere vinene til kurset.

Søndag:

Vi spiser frokost og vasker oss ut av hytta. Kanskje rekker vi en tur til Kallaliklumpen før båten returnerer til Lauvvik klokken 15.45.


Frammøte: 
Oppmøte ved Stavanger Turistforening ca kl 15.30 for å nå avgang med båt fra Lauvvik kl 16.45.

Transportmiddel:
Samkjøring i privatbiler. Kostnader for ferjen og privatkjøring kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Turledere:
Pål Skeggs, 91811858, Eirill Songstad Seim og Otto Galta

Planleggingsmøte:

Tirsdag 31. august kl 18.00 i det hvite STF huset i Kannik, Olav Vs gate 18. 

Priser:
Voksen medlem / ikke medlem: Kr 1350 / kr 1550. 

Hva dekker prisen:
Prisen inkluderer turledere, båt tur/retur Lauvvik - Flørli, administrasjon, overnatting,  og vinene som inngår i vinkurset samt middag fredag og lørdag. Tørrmat (frokost og niste) tar den enkelte med selv.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk (det skal være plass til felles mat og drikke) og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Ta også med to vinglass til vinkurset! Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk på 10-15 kg. Turen grades som middels krevende, men kan bli mer krevende avhengig av været, samt tyngden på sekken.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fjelltur med vinkurs på Flørli (534)

Turistforeningen gjentar suksessen med fjelltur og vinkurs, men denne gangen på Flørli Turiststasjon i Lysefjorden! Vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt frem til hytta hvor ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Eirill Songstad Seim
  • Pål Skeggs