Fjelltopper utenfor løypa ved Sandsavatnet (541)

Fellestur

Fra dato
8. oktober kl. 16:00
Til dato
10. oktober
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sandsa, Hyttetur, Topptur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
541
Dette arrangementet er over!

Har du gått en del langs merka løyper, men er nysgjerrig på en tur i fjellet utenfor allfarvei? Da er denne turen en perfekt mulighet i vakre Suldal. Vi bruker Sandsahytta som base for en flott helg i dette eventyrlige området.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Fredag: 
Fredag ettermiddag kjører vi i privatbiler inn til Gullingen i Suldal. Her fortsetter vi på anleggsvei inn til Sandsavannet og parkerer ved Osen. Da mørket nå faller fort på, må hodelyktene være klare når vi skal gå. Vi går i skumring og mørke langs Sandsavannet inn til hytta på ca. 2,5 time. Stien er temmelig våt her, så husk godt fottøy. På hytta lager vi en enkel varmrett (suppe eller lignende) før vi tar kvelden.

Lørdag: 

Lørdagen skal benyttes til en rundtur utenfor merkede løyper der det planlegges å gå opp på flere fjelltopper over 1000m. Planen er å gå opp på Karinuten og Sandsaskardnuten, for deretter å gå rundt Kjellingevatnet. Det vil være flere flotte utsiktspunkter underveis. Til slutt via Kotleskornuten og ned i skaret tilbake mot hytta. Runden tar ca. 6 timer, men kan forlenges eller avkortes avhengig av værforholdene. Vi tar sikte på i felleskap å lage en bedre middag på hytta til kvelds. Turdeltakerne oppfordres til å komme med forslag til hvilken rett vi skal lage.

Søndag:

Etter pakking og utvask på søndag, tar vi sikte på også å gå tilbake utenom løypetraseen. Da er planen å gå opp skråningen mot Reinsnuten og Torehaugen. Deretter bratt ned over Reinsheia og tilbake til bilene. Ca. 4 timer. Så kjører vi hjem.

Frammøte: 
Oppmøte ved Stavanger Turistforening fredag ettermiddag. Tidspunkt og kjøre-plan avtales på planleggingsmøtet.

Transportmiddel:
Samkjøring i privatbiler. Kostnader for ferjen og privatkjøring kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Turledere:

Gaute Njå, 95064005, og Tove Sivertsen

Planleggingsmøte:

5. oktober kl. 18.00 i klostersalen i Stavanger Turistforenings lokaler i Olav Vs gate 18.

Priser:
Voksen medlem / ikke medlem: Kr 900 / kr 1300. 

Hva dekker prisen:
Prisen inkluderer turledere, administrasjon, overnatting og middager. Tørrmat (frokost og niste) tar den enkelte med selv.

Kart:
Suldalsheiene 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i sekk med plass til litt felles mat og utstyr og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk på 10-15 kg. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fjelltopper utenfor løypa ved Sandsavatnet (541)

Har du gått en del langs merka løyper, men er nysgjerrig på en tur i fjellet utenfor allfarvei? Da er denne turen en perfekt mulighet i vakre Suldal. Vi bruker ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Tove Sivertsen