Over Halfarhei til Børsteinen - en kortreist klassiker! (506)

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 16:00
Til dato
7. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Børsteinen Turisthytte, Sandvatn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
506

Turen går fra Lortabu via Sandvatn, over Halvfarhei til Børsteinen. Returen går i det samme området via Degervassbu og Mangærne til Lortabu. Det er ikke uten grunn at denne vinterklassikeren fylles opp år etter år!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Dag 1 - Turstart
Oppmøte på Spinneriet i Gjesdal fredag kl. 16. Vi kjører til Lortabu, legger litt fellesmat øverst i sekkene, spenner på ski, slår på hodelykter og går til Sandvatn. Der lager vi en lett middag og overnatter.

Dag 2 - Turdag

På lørdag går vi til Børsteinen, hovedsakelig langs sommerløypa. På hytta lager vi middag og overnatter.

Dag 3:

På søndag går turen ut til Lortabu via Deggervassbu og Mangærne.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris medlem i DNT / ikke medlem:
900 kr / 1300 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Frukt, niste, tørrmat, termos, etc. må en ta med selv. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte: 
Digitalt turplanleggingsmøte onsdag 3. februar kl. 20.00. NB: Viktig med riktig epostadresse ved påmelding for å kunne sende ut invitasjon med lenke til møtet. 

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på fjellski med ryggsekk. Det er mulig å leie fjellski og annet friluftsutstyr på Frilager.no

Turledere:
Elise Constance Fodstad, tlf 93007971, Charlotte Eltarvåg og Eirill Seim

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer. Husk god hodelykt med ekstra batteri, da fredagens tur går i mørket. Alle må ha plass til litt fellesmat øverst i sekken. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Over Halfarhei til Børsteinen - en kortreist klassiker! (506)

Turen går fra Lortabu via Sandvatn, over Halvfarhei til Børsteinen. Returen går i det samme området via Degervassbu og Mangærne til Lortabu. Det er ikke uten grunn at denne vinterklassikeren ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Charlotte Eltervåg
  • Eirill Songstad Seim
  • Elise Constance Fodstad