Teknikkurs i stisykling (805)

Kurs

Dato
29. mai kl. 10:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Temakurs, Sykkel, Fjellsport, Stisykling, Stisykkel, Mtb, Stisykkelkurs
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
805

Har du lyst til å bli bedre på sykkelen? Vi hjelper deg med teknikken! Sammen med stisykkelguide og instruktør Marcus Søyland setter vi opp et teknikkurs på Jørpeland. 

Marcus er sertifisert Level 2 guide og instruktør etter NMIG-standard (Norsk MTB-instruktør og guidesertifisering). Vi legger kurset til Ytre Ryfylke, og tar deg med på et utvalg av de lokale stiene. Store deler av kurset vil foregå i helt nye Dalen Stisenter. 

På kurset vil vi ha spesielt fokus på fire kjerneområder: 

  • Posisjon og balanse – vi går nøye gjennom hvordan syklisten bør posisjonere seg på sykkelen for å møte forskjellige typer terreng. God posisjon på sykkelen er plattformen all sykkelteknikk bygger på. Små endringer kan gjøre store utslag!
  • Aktivt trykk – vi går gjennom forskjellige teknikker man kan bruke for å aktivt bruke sykkelen til å generere fart og flyt i terrenget.
  • Passivt trykk – gjennomgang av hvordan man gjennom passivt trykk kan oppnå bedre flyt i teknisk krevende terreng (kjempeviktig i Ryfylke).
  • Linjevalg og terrengforståelse – til slutt ser vi på linjevalg og hvordan dette kan hjelpe oss å forsere krevende terreng med selvtillit og god flyt.

Dette er et kurs for deg som ønsker å få bedre selvtillit på stisykkelen. Kurset passer for viderekomne, men vi kan også legge til rette for de som er litt ferskere på sykkelen. Midt på dagen tar vi en god pause med lunsj på Villa Rosehagen på Jørpeland. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Oppmøtested: 

Kraftstasjonen i Dalen på Jørpeland kl. 10.00.   

Viktig informasjon

Pris
1000 kroner for medlemmer, 1300 kroner for ikke-medlemmer. 

Medlemmer av Ryfylke Sykkelklubb som ikke er medlem av Turistforeningen får medlemspris. Ta kontakt med johnpetter@stf.no for rabattkode. 

Inkludert i prisen

Instruktør, lunsj på Villa Rosehagen på Jørpeland, administrative utgifter. 

Krav til deltaker

Du må ha egen sykkel og eget utstyr, og du må ha syklet en del på sti tidligere. Kurset passer godt for viderekomne, men vi kan også tilpasse undervisningen til de som ikke er like viderekomne.

Pakkeliste

Utstyr som kreves er en stisykkel, helst fulldempet, men ikke et must. Hjelm, vann/vannflaske, litt mat og snacks (selv om det blir lunsj så blir det en lang dag i skogen). Gode klær er viktig, selv om det nærmer seg sommer kan det bli kaldt på fjellet/skogen. Ta også med ekstra slange/lappeutstyr. Husk mobil med kamerafunksjon. Vi kommer til å bruke mobilene i noen teknikkøvelser som verktøy for å analysere teknikk.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Teknikkurs i stisykling (805)

Har du lyst til å bli bedre på sykkelen? Vi hjelper deg med teknikken! Sammen med stisykkelguide og instruktør Marcus Søyland setter vi opp et teknikkurs på Jørpeland.  Marcus er ...

Kontaktinformasjon: