Reinaknuten (1508)

Fellestur

Dato
16. mai kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Sandnes Turlag
Turkode
1508
Dette arrangementet er over!

Målet for denne turen er Reinaknuten. Får vi fint vær denne dagen vil vi kunne se store deler av Rogaland fra holmer i vest til fjelltopper innerst i Ryfylke.

For å komme dit går vi langs merket sti fra parkeringsplassen. Den første kilometeren opp til Strandabrynene, går fra glissen furuskog og over i lyngheier. Videre er det en noe brattere kneik opp på sørvestsida av Krossen - før det flater ut vel en kilometer. Vi krysser nå grensen mellom Strand og Hjelmeland kommuner. Den siste biten opp til Reinaknuten har en stigning fra 600 til 748 m.o.h. og er turens hardeste parti. På toppen tar vi en velfortjent matpause og nyter utsikten før vi følger samme vei tilbake.

Oppmøte: Obs- oppdatering: Vi møtes på parkeringsplass ved hyttefeltet i Bjørheimsheia kl 10.30. Følg Rv. 13 til Bjørheimsbygda. Herfra følg veien mot Leite og Jørpeland vel 3 km. Ta til venstre til hyttefeltet i Bjørheimsheia. Se ellers Ut.no

Retur:
Vi er tilbake i Sandnes ca 18.30

Ta med:
Da dette blir en heldagstur må en ta med rikelig med vann og nok mat. Gode sko er også en forutsetning. Ellers klær etter vær og vind samt hansker og lue. Sitteunderlag til lunsjpause. Gå-staver for de som vil det.

Turledere:
Hege Jasund, mob 992 66 649
Ståle Sletten, mob. 92430317

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ståle Sletten
  • Hege Jåsund