Fra Fureneset, over Heiahornet og ned til Målandsdalen (602)

Fellestur

Dato
30. mai kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Søndagstur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Søndagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turkode
602

Denne litt lange søndagsturen starter ved parkeringen på Fureneset ved Liarvatnet i Jørpeland hvor turen starter. Vi går først på merket rute opp på Heiahornet og nyter utsikten med en avstikker opp på Småsilhornet på vei ned mot Gudbrandsdalen. Vi går over Tverråna, rundt vannet og så østover inn mot Ospeskardet. Her kommer vi inn i et naturreservat med stor, gammel og relativt urørt og kystprega furuskog som ligger langs Furenesvatnet og Langavatnet.  Deretter på vest- og nordsiden av Knauane. Ved utløpet av Langavatnet er det en gammel steindemning med litt historie bak seg. Så her er det både topptur, natur og kultur! Vi fortsetter nordover på lyngheier og til slutt nedover til Målandsdalen nordøst for Tysdalsvatnet, der bussen venter. En veldig variert og fin tur.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon, se under. 

Turleder:
Ulf Einar Moltu, 97798670.

Frammøte: 
Buss fra Sandnes kl 8.30, fra Stavanger kl 9.00. I Sandnes stopper bussen i Jernbaneveien, rett vest for Tinghuset (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). I stavanger er oppmøte ved Gamle Stavanger Stadion. Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Sandnes og Stavanger dersom det gis beskjed om dette på SMS til turleder (se navn og nummer over).

Kart: Turkart 2232 - 1:50 000 «Hjelmelandsheiene»


Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 
Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  
 

 

 

Fra Fureneset, over Heiahornet og ned til Målandsdalen (602)

Denne litt lange søndagsturen starter ved parkeringen på Fureneset ved Liarvatnet i Jørpeland hvor turen starter. Vi går først på merket rute opp på Heiahornet og nyter utsikten med en ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Åse Sellereite
  • Ulf Moltu