Vårtur på Høg-Jæren (601)

Fellestur

Dato
9. mai kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Søndagstur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Søndagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
601

Vi starter turen ved Aurnes ved Tjålandsvannet. Vi følger stien opp til Ulvarudlå – hvor toppen på 412 m.o.h. gir oss en storslagen utsikt over hele Nord-Jæren. Dette flotte området er typisk for Høg-Jæren, der vi går i gras- og lynghei med snaue partier innimellom. Ruten går både på gårdsvei og i terreng med myr, lyng og bratte bakker. Utsikten følger oss nesten hele tiden, men er aller mektigst på toppen av Ulvarudlå der vi ser langt til havs den ene veien og Bjerkreimsenderen, Synesvarden og en drøss med blanke vann den andre. Ekstra spennende er det at et av Norges største rovfugltrekk er registrert i dette området. I vekslende terreng passerer vi Sevlivatnet og Nipetjørna, før vi svinger nedom den nedlagte gården Låglia. Vi finner etterhvert fin sti ned mot Osland, som er turens endepunkt.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon, se under. 

Turleder: Ove Revheim, tlf 918 36 450

Frammøte: 
Buss fra gamle Stavanger stadion kl 8.30, fra Sandnes kl 9. I Sandnes stopper bussen i Jernbaneveien, rett vest for Tinghuset (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes dersom det gis beskjed om dette på SMS til turleder (se navn og nummer over).

Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400. 


Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  

Vårtur på Høg-Jæren (601)

Vi starter turen ved Aurnes ved Tjålandsvannet. Vi følger stien opp til Ulvarudlå – hvor toppen på 412 m.o.h. gir oss en storslagen utsikt over hele Nord-Jæren. Dette flotte området er typisk ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ove Revheim