Fra Austrumdal over stølsheia til Malmei i Bjerkreim (605)

Fellestur

Dato
12. september 2021 kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur, Dagstur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Søndagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
605
Dette arrangementet er over!

Tidlig i september drar vi igjen til Austrumdal i nærheten av  Stavtjørn og starter turen på nordsiden av Austrumdalsvannet. Det første stykket følger vi en grasdekket anleggsvei, passerer en liten dam i bekken før i rolig stiger bratt opp gjennom rogneskogen til Kvernavatnet. Herfra er vi over tregrensa storparten av turen og får vid utsikt. Deretter fortsetter vi på stien inn mot ''Stølsheia'' nedover Marsteinsdalen og videre mellom de store steinmurene/tuftene etter Joan-stølene. Videre forbi Brekketjørna og tilslutt bratt ned til Malmeim der bussen venter.

Vi passerer en rekke fine vann og om været fortsatt er bra, og om noen har lyst på en avkjølende dukkert har vi funnet en mulige badeplass ved siste spisepausen. Turen går delvis på sti, den er nok ikke mye i bruk, men sau og hjort lager tråkk som er nyttige for oss. Enkelte strekninger er helt uten sti. Ta gjerne med gamasjer, gode fjellstøvler og staver. Da vi gikk opp turen 21.august så vi flere storfugl og ryper.

Det har lenge vært ganske tørt nå, selv om vi passerer en del bekker og vann er det viktig å ta med rikelig med drikke. Men også gode klær for ulike værtyper.

Turlengde: 13 km, høydeforskjell 750 meter. Vi vil bruke ca 6,5 timer inkludert 2 matpauser. Turen er krevende grunnet lengde, høydeforskjeller og varierende stikvalitet.

Last ned detaljert turbeskrivelse her

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. For frammøte og mer informasjon, se under. 

Turleder: Sverre Nordal, tlf: 95212769

Frammøte: 

Buss fra gamle Stavanger stadion kl 8.30, fra Sandnes kl 9. I Sandnes stopper bussen i Jernbaneveien, rett vest for Tinghuset (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes dersom det gis beskjed om dette på SMS til turleder (se navn og nummer over). Bussen henter oss på Malmeim kl 17, etter ca en times kjøretur er vi i Sandnes og en halvtimes tid etter det er vi i Stavanger. 

Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400.


Kart: Turkart Frafjord- og Bjerkreimsheiene 1:50 000


Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, kikkert, vandrestaver.

 

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  

 

 

Fra Austrumdal over stølsheia til Malmei i Bjerkreim (605)

Tidlig i september drar vi igjen til Austrumdal i nærheten av  Stavtjørn og starter turen på nordsiden av Austrumdalsvannet. Det første stykket følger vi en grasdekket anleggsvei, passerer en liten ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sverre M. Nordal